Påmelding

Sydney

Ex.phil. og EX.FAc. med TILLEGGSFAG

 • Bo på anerkjente ICMS og opplev ekte "college-følelse"
 • Ta del i ICMS sitt internasjonale studentmiljø
 • Surf's up på Manly Beach 5 minutter unna
 • Nyttige fag til videre studier
 • Bo i en av verdens mest urbane metropoler

fokus på kvalitet


Bli student på fag som inngår i mange bachelorgrader, og som du i de fleste tilfeller vil få fritak for senere. Våre studenter har lavere strykprosent og bedre karaktersnitt enn ved tilsvarende studier i Norge.

 • Start din høyere utdannelse i Australia
 • Svært lav strykprosent
 • Utvid din kulturforståelse og opplev en ny kultur
 • 30 studiepoeng
 • Klasserom på campus
 • Tett faglig oppfølgning

OM Fagene

GoStudys studenter i Sydney blir en del av et levende universitetsmiljø ved anerkjente og prisbelønnede International College of Management Sydney, ICMS. Studentmiljøet ved ICMS er internasjonalt og mangfoldig, med studenter fra mer enn 50 nasjoner. Det skjer alltid noe spennende på campus, og studentorganisasjonene ved ICMS har sosiale, sportslige og kulturelle aktiviteter hver uke.

Du får oppleve en ny kultur, samtidig som du lærer om samfunn, identitet, filosofiske og etiske problemstillinger, for ikke å nevne sosiale og kulturelle relasjoner. Vi legger opp til at studentene skal oppleve mest mulig under utenlandsoppholdet sitt og det arrangeres derfor mange utflukter og aktiviteter.

Examen philosophicum og Examen facultatum (Ex.phil./Ex.fac.) inngår som obligatoriske forkurs i mange bachelorgrader ved norske universitet og høgskoler. Dette er derfor et nyttig startpunkt for videre studier. Sammen med tilleggsfaget gir dette studiet 30 studiepoeng ved bestått eksamen. Hvert av fagene gir 10 studiepoeng.

Alle emnene vil gjøre deg godt forberedt til å gjennomføre en bachelorgrad, og erfaringsmessig er strykprosenten hos våre studenter lavere enn studenter på tilsvarende studier i Norge.

 

EX.PHIL. OG EX.FAC.

Ex.phil.
Examen philosophicum skal gi grunnleggende kunnskap om et utvalg sentrale emner i filosofi- og vitenskapshistorie fra antikken til vår tid. Det omfatter: (1) Sentrale filosofer, erkjennelsesteori, etisk teori og estetiske teorier, og (2) sentrale trekk ved utviklingen i vitenskapshistorien. 

Examen philosophicum skal også gi studentene kunnskaper og ferdigheter til å gi en egen skriftlig framstilling av sentrale filosofer og filosofiske, etiske og vitenskapelige emner.

Arbeidsformer
Undervisning foregår på studiested. Det gis vurdering underveis i kurset i forbindelse med prøveeksamen.

Oppmøte
All undervisning som blir gitt i forbindelse med Ex.phil. er obligatorisk.  

Ex.fac.
Ex.fac, eller examen facultatum, er et såkalt fakultetsrettet studium, delt opp i ulike varianter rettet mot de forskjellige fakulteter (som det samfunnsvitenskapelige, det rettsvitenskapelige etc.). Den varianten som blir tilbudt på GoStudy er en såkalt allmenvariant som er kompatibel med de eller fleste fakultetsrettet variantene. Denne varianten gir en innføring i etikk og vitenskapsfilosofi. Ex.fac gir 10 studiepoeng. 

Examen facultatum skal gi studentene kunnskap om sentrale trekk ved utviklingen av moderne samfunnsvitenskap, samfunnsvitenskapelige teorier, begreper og forskningsstrategier (kvalitative og kvantitative). Examen facultatum skal gi studentene grunnleggende kunnskaper og ferdigheter til å fremstille skriftlig sentrale samfunnsvitenskapelige teorier, problemstillinger og emner.

Arbeidsformer
Undervisning foregår på studiested. Det gis vurdering underveis i kurset i forbindelse med prøveeksamen.

Oppmøte
All undervisning som blir gitt i forbindelse med Ex.fac. er obligatorisk.  

TILLEGSFAG

Tilleggsfaget blir ikke annonsert før nærmere avreise. Tilleggsfaget som vil utgjøre 10 studiepoeng av totalt 30 studiepoeng i kombinasjon med ex.phil og ex.fac, kan og vil, variere fra semester til semester. Vi forsøker så godt vi kan å velge fag som ikke vil vanskeliggjøre forberedelsene til eksamen betraktelig. Informasjon om tilleggsfaget vil bli annonsert på Min Side hos GoStudy når det er klart. I utgangspunktet vil det ikke være mulig å velge mellom flere fag, da vi anser det som mest hensiktsmessig at man forbereder seg til eksamen på samme fag. Det vil ikke gi blitt fullverdige forelesninger/veiledning i tilleggsfaget slik det gjør på Exphil og Exfac. Derfor må det regnes med litt mer egenstudier knyttet til tilleggsfaget.

Bo på et intersjonalt campus

 

 • Opplev verdensmetropolen Sydney
 • Bo på et campus med studenter fra over 50 land
 • 5 minutters gange til stranden
 • Sosiale, sportslige og kulturelle aktiviteter hver uke
 • Opplev blant annet Bondi Beach og Sydney Opera House
 • Lær deg å surfe på Manly Beach

slik bor du

Hva frister vel mer enn å få en skikkelig smakebit av en ekte collegetilværelse - med skoleuniform og felleslunch i et herskapelig slott i hjertet av Manly? 

International College of Management Sydney (ICMS) er et anerkjent og prisbelønnet universitet som ligger på halvøyen Manly, ca 15 minutters reise fra storbyen Sydney. Universitetsbygget er et eventyrlig bygg fra 1885, som ofte benyttes til bryllup. Nicole Kidman giftet seg der - og attpåtil ble bygget brukt til inspilling av filmen The Great Gatsby

ICMS er en av verdens fremste utdanningsinstitusjoner.  ICMS er høyt ansett av fagfolk og har vunnet mange priser det siste tiåret. ICMS vant blant annet i 2010 Australske Business Award for Marketing Excellence, samt 2010 Premiers NSW Export Award for Education. Universitetet har også blitt tildelt 2008 Premier’s Exporter of the Year Award for Education og i 2004/2005 Australian Tourism Awards for Excellence in Tourism, Education & Training

Størrelsen på rommene hvor studentene innlosjeres varierer i størrelse fra to- til seksmannsrom, hvor jenter og gutter blir adskilt på egne avdelinger/rom. Dersom du reiser sammen med noen, kan du be om å dele rom med denne personen. Reiser du alene vil du bli innlosjert med noen vi tror du passer sammen med, ut fra de opplysninger du har oppgitt. 

Da det er begrensede sengeplasser på ICMS, kan det bli fullt. Studentene vil da innkvarteres i nærheten ved ICMS Campus.

OM Sydney og Manly

En pulserende metropol, legendariske strender og et internasjonalt universitetsmiljø. GoStudy Sydney gir deg alt sammen. Vakre og koselige Manly, hvor ICMS ligger, er kjent for sine praktfulle strender og yrende vannsportmiljø. Kaféer, uteliv og shoppingmuligheter finnes også i rikt monn på Manly.  Merk deg navnet ”The Corso”, hovedgaten i Manly. Ulike festivaler og arrangementer innen sport og kultur finnes året rundt - her er det umulig å kjede seg.

Australias fremste symbolby og metropol, Sydney, ligger bare en kort reise (15-20 minutt) med hurtigbåt unna Manly. Omtalt som den flotteste og mest pulserende storbyen i verden, gir Sydney noe for enhver eventyr- og reiselystne person. Sydney Opera House, Bondi Beach og Harbour Bridge er obligatoriske landemerker å besøke. Sydney arrangerer årlig noen av Australias største og mest kjente festivaler, og her kan du ta pulsen på det siste innen film, musikk, kunst og mote.

Shopping
Manly har et stort utvalg av butikker og kjøpesentre. I tillegg vil en 15 minutters reise ta deg inn til verdensmetropolen Sydney.

Klima
Sydneys årstider er motsatt av den nordlige halvkule, og byen har et subtropisk klima med varme somre og kaldere vintre, og regn spredt jevnt gjennom året.

godt studentsamhold

ICMS er kjent for et yrende studentliv, og det arrangeres både temakvelder og utflukter for studentene hele året.

Studentmiljøet ved ICMS er internasjonalt og mangfoldig, med studenter fra mer enn 50 nasjoner. Det skjer alltid noe spennende på campus, og studentorganisasjonene ved ICMS har sosiale, sportslige og kulturelle aktiviteter hver uke. Hvert semester er det «bli-kjent-fest» og avskjedsfest, foruten fredagsfest hver uke arrangert av ICMS. Det finnes blant annet en egen klubb for de skandinaviske studentene, slik at du fort blir kjent med de andre studentene. Det arrangeres blant annet talentshow, karaoke og filmkvelder. GoStudy Sydney vil også arrangere egne arrangementer og aktiviteter kun for våre studenter. 

ICMS tilbyr studentene å delta i idretter som basketball, volleyball, tennis, svømming, fotball og yoga. Hvis du liker spenning og action, kan du prøve innendørs fjellklatring, fallskjermhopping, rafting, seiling, fiske, surfing, dykking og ridning.

Helsetilbud
“Students services center” på campus har en fullstendig liste og kan gi anbefalinger. Dessuten er Manley Hospital bare tvers over veien, åpent 24/7 for øyeblikkelig hjelp. Våre lokalt ansatte vil også hjelpe deg om det skulle være nødvendig.

Internett
ICMS sine campus har trådløst nett.

Totalpakker sikrer deg gode priser

Fra kr.

83.900,-
Mulig å søke om Lånekasse støtte!
Flyreise inkludert
Bosted inkludert
Veiledning inkludert

Totalpakke

Som en av de få aktørene på markedet leverer vi “totalpakker”. Vi tar oss av flybilletter og overnatting, samt hjelper med alle forberedelser før avreise. På campus vil du også få forelesninger innen det faget du tar. Vi har dyktige forelesere som går gjennom pensum og vil gjør deg godt forberedt til å ta eksamen.

Studiene leveres av en norsk faglig intitusjon som medfører at du kan søke støtte fra Lånekassen i form av lån og stipend. 

Lånekassen gir støtte til elever og studenter som er tatt opp i en utdanning ved et lærested som er godkjent for støtte. For mer informasjon om hvilke utdanninger som gir rett til støtte, se lanekassen.no her: https://lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Utland/

Studiene GoStudy formidler kvalifiserer erfaringsmessig for utdanningsstøtte fra Lånekassen. Når vi skriver at studiene er støttet av Lånekassen, så baserer vi dette på at disse studiene er tilbudt gjennom flere år og at studiene erfaringsmessig har kvalifisert for utdanningsstøtte.

Fly Inkludert Opphold Inkludert
Mat Mulig m/ Mealplan (3 måltider per dag) Internett Inkludert
Strand 10 min. gange Butikk I nærheten
Studiepoeng 30 Opptakskrav Generell studiekompetanse
Klasserom På campus Restauranter 2 min. gange på campus
Avreise vårsemester Februar Avreise høstsemester September
Lånekassen Søkandsberrettiget Visum Ja
Vår 2020: kr 83.900,- Høst 2020 og vår 2021: 88.900,- + Adm.gebyr: kr 2 500,-

Forelesere

Katherine Goodnow

Katherine Goodnow
Foreleser Ex.phil og Ex.fac

Kate er australsk og innehar en doktorgrad fra Universitetet i Bergen. Hun snakker og skriver flytende norsk, og vil derfor være en unik ressurs for våre studenter i Sydney. Kate har utgitt mange publikasjoner og bøker.

Våre ansatte

Cecilie Eastwood

Cecilie Eastwood
Hovedkoordinator

Cecilie har jobbet for GoStudy siden 2012 og har hovedansvaret for alle GoStudy sine studenter i Sydney. Cecilie er australsk, men har norsk far og har bodd i Norge tidligere. Hun snakker derfor godt norsk. Cecilie har blant jobbet for ICMS og som revisor
Ida Marie Blunck Moe

Ida Marie Blunck Moe
Studentkoordinator

Ida er en tidligere student hos oss, og sørger nå for at studentene våre i Sydney har en så god studiehverdag som mulig.

Nytt

Koronaviruset

13.03.2020
GoStudy har etter råd fra UD valgt å få samtlige studenter trygt og rolig hjem. Det jobbes kontinuerlig med løsninger. Studentene informeres fortløpende om utviklingen på samtlige av våre studiested.
Les mer

Studieplasser høstsemesteret 2020 og vår 2021.

13.03.2020
Vi har åpnet for søknader og påmeldinger til høsten 2020 og våren 2021. Du kan velge mellom studier på Bali, i Sydney, i Paris og i Barcelona. Du kan velge mellom blant annet Ex.phil/Ex.fac med tilleggsfag, og som eneste leverandør kan du studere personlig trener på Bali. I Sydney kan du også starte eller ta en hel Bachelorgrad...
Les mer

Studier med oppstart våren 2020

08.10.2019
I februar er det oppstart av nye studier på samtlige av våre studiested, og det er ledige plasser. Om du er i den situasjonen at du ikke vet hva du skal gjøre nå og frem til sommeren eller for den saksskyld føler du har startet på feil studierettning, kan muligheten for å ta et semester i utlandet være et godt alternativ.
Les mer

Fadderuke minus faddere

21.02.2017
ICMS er ikke bare kjent for å være en god skole faglig sett. Under hele oppholdet til studentene arrangeres det aktiviteter og sosiale sammenkomster slik at man skal bli bedre kjent med sine "fellow students".
Les mer

Eksamenslesing på stranden

07.03.2016
Studentene i Sydney er allerede en måned inn i semesteret. Dette betyr at den første eksamen nærmer seg med stormskritt. Men forbredelsene til eksamen foregår på en litt annen måte enn i Norge. Her gjøres eksamenslesingen like så godt på en strand.
Les mer

Campus på ICMS

19.10.2015
Nelly som studerer engelsk i Sydney bor på ICMS sitt campus hvor også undervisningen for studentene foregår. Hun reiste alene og var derfor spent på hvem hun skulle bo med samt hvordan det vil se ut og være på ICMS.
Les mer

Studér i utlandet kommende høst

08.07.2015
Det er fortsatt mulig å melde seg på studier til høst 2015. Rett over sommeren er det oppstart av nytt semester på Bali, i Sydney, på Cuba, i Mexico og i Norge.
Les mer

Hva med 15 april?

10.04.2015
Pågangen av påmeldinger er større enn noen gang. For studier gjennom Gostudy og Gostudy Sport kan det derfor være lurt å melde seg på innen 15 april trass i at vi har rullerende opptak.
Les mer

Jakten på solen

30.03.2015
Chase the Sun er en utflukt de fleste studentene er med på mens de studerer i Sydney. Turen går over 10 dager og man få være med på ting som den vanlige turisten bruker flere uker på å oppleve.
Les mer

Studentenes egen blogg

16.02.2015
Hvert semester skriver studentene sin egen blogg fra sin studiehverdag i utlandet. For deg som går med tanker eller skal studere i utlandet gir det deg en fin pekepinn på hva du kan forvente å oppleve under et semester.
Les mer

Vårsemesteret 2015 er i gang

05.02.2015
Vårsemester er i gang og studentene er ankommet studiestedene som de skal være de neste 3 månedene. Her skal de være med på opplevelser og ha spennende studier.  
Les mer

Studenttorget intervjuer tidligere studenter

21.01.2015
Studentorget.no har intervjuet flere av våre tidligere studenter som gir deg som kommende student eller med tanker om å studere i utlandet, muligheten for å se hva studentene selv mener om sine studier i utlandet.
Les mer

Studieplasser høstsemesteret 2020 og vår 2021.

11.10.2019
Vi har åpnet for søknader og påmeldinger til høsten 2020 og våren 2021. Du kan velge mellom studier på Bali, i Sydney, i Paris og i Barcelona. Du kan velge mellom blant annet Ex.phil/Ex.fac med tilleggsfag, og som eneste leverandør kan du studere personlig trener på Bali. I Sydney kan du også starte eller ta en hel Bachelorgrad...
Les mer

Åpnet høst 2018 og vår 2019 for påmelding

14.10.2017
Nå er det din tur! Uforpliktende påmelding til høsten 2018 og våren 2019 er i full gang. Du kan studere på Bali, i Sydney, i Mexico, på Cuba, i Paris, i Barcelona og i England. Du kan velge mellom Ex.phil/Ex.fac med tilleggsfag, og som eneste leverandør kan du studere personlig trener på Bali og i Sydney. I Sydney og på Cuba kan du o...
Les mer

Hello Sydney

16.02.2017
Mange studenter velger å reise med GoStudy før eller etter Forsvaret. Tina som blogger fra Sydney og exphil/exfac er en av de. 
Les mer

Studieuke og tidenes tur

03.11.2015
Også i Sydney har studentene studieuke som flere benytter på å reise rundt i Australia. Dette semesteret har flere av bloggerne meldt seg på den populære turen “Chase the sun.” Denne turen går langs østkysten av Australia så man får sett store deler av den kjente kystlinjen på en liten uke. Bloggerne har skrevet opptil fl...
Les mer

Dykkerlappen i boks

05.10.2015
I tillegg til at man får startet høyskolestudiene sine, er mulighetene mange når det gjelder fritidsaktiviteter i utlandet. Flere av studentene velger å ta dykkerlappen. Mette som er en av bloggerne fra Sydney har sammen med venninen Linda tatt dykkelappen og er nå Open Water Diver (PADI) sertifisert.
Les mer

Jeg har meldt meg på, hva skjer nå?

20.04.2015
Du har meldt deg på studier gjennom GoStudy, GoStudy Sport eller GoStudy Academics og lurer på hva som skjer videre. Du har også en venn som har lyst å være med og usikker på om han er for sent ute.
Les mer

Ingrids 10 ting med Australia

10.04.2015
Ingrid som har blogget fra Personlig Trener CrossFit North Head i Sydney har laget en liste på ti punkter om Australia og Sydney. Her kan du lese listen kort oppsummert.
Les mer

O'week, campus dag på ICMS

19.02.2015
Studentsamfunnet er en viktig del av helhetsopplevelsen av oppholdet i Sydney. Hvert semester blir studentene tatt godt imot av ICMS.  Da arrangeres Campus Day, også kalt O-week hvor studentene blir introdusert for studentsamfunnet og livet generelt i Manly.
Les mer

Studentenes egne Instagram bilder

13.02.2015
Se studentenes egne Instagram bilder med taggen #gostudy99 eller følg oss på Instagram @gostudy99.
Les mer

Vårsemesteret 2015 er i gang

05.02.2015
Vårsemester er i gang og studentene er ankommet studiestedene som de skal være de neste 3 månedene. Her skal de være med på opplevelser og ha spennende studier.  
Les mer

Meld deg på uforpliktende!

Dette er en helt uforpliktende påmelding. Når påmelding er mottatt vil du bli kontaktet av en av våre studentrådgivere. Melder du deg på som VGS Privatist vil du få en liste med fagvalg og studieprosenter pr fag. Husk at dette bare er tiltenkt som en indikasjon på studiemengde og pris - du vil få tett oppfølging av våre studentrådgivere, og sammen tilpasse din fagplan i forhold til priser og støtte fra Lånekassen.

Steg 1

Velg semester
Chat med oss