Påmelding

PARIS

EX.PHIL OG EX.FAC MED FRANSK

  • Ta norske studiepoeng og lær fransk i tillegg
  • Sentral boplass og reise inkludert
  • En av verdens morsomste studentbyer
  • Et studiemiljø med venner for livet
  • Brukes i de fleste grader på høyere utdanning
   • Mulig å søke om Lånekasse støtte
 • Et uendelig tilbud av kultur, mat og shopping

 

 

VÅREN 2020

OPPLEV TO BYER PÅ ETT SEMESTER

BARCELONA OG PARIS


Om du velger å studere ex.phil/exfac til våren enten i Paris eller Barcelona vil du få ca 6 uker i hver by. Du vil tilbringe første del av semesteret i Barcelona og siste del av semesteret  i Paris. Tidligere studenter har god erfaring med å bli godt kjent med to storbyer med hver sin kultur og hvert sitt språk. Våre ansatte kjenner begge byer godt, og følger dere opp hele veien. Vi legger til rette for at du får et lærerikt semester med de beste minnene.

MELD DEG PÅ UFORPLIKTENDE FOR MER INFORMASJON

FOKUS PÅ KVALITET

Siden 1999 har Gostudy tilbudt Ex.phil. og Ex.fac. i utlandet. I Paris vil du bli tatt godt imot av våre ansatte som vil gi deg en trygg og solid ramme rundt ditt utenlandsopphold. Vårt fokus på kvalitet gir deg små grupper og engasjerte forelesere som følger deg hele veien opp mot eksamen. Av erfaring ser vi at våre studenter har en lavere strykprosent enn på tilsvarende studier i Norge. Derfor har norske studenter i årevis valgt oss for å kombinere de obligatoriske filosofiemnene med et opphold i utlandet.

 • Brukes i de fleste bachelorgrader
 • Lær fransk i tillegg
 • Tett faglig oppfølgning
 • 30 studiepoeng
 • Dyktige forelesere

Norske universiteter er unike ved at emnene Examen philosophicum og Examen facultatum er obligatoriske i de fleste grader. Tanken er at alle skal lære seg kritisk og saklig fremstilling i diskusjon og samtale.

Akademisk tenkning og skriving er viktige forberedelser både til senere studier og arbeidsliv, og til deltagelse i et demokratisk samfunn. Våre studenter får muligheten til å uttrykke og begrunne sine meninger og synspunkt i mindre grupper med forelesere som både elsker faget sitt og Paris som sted for undervisning. Temaene er ofte kompliserte, som innenfor etikk hvor spørsmål som religionsfrihet, innvandring og abort kommer opp, og innenfor filosofi hvor vi eksempelvis diskuterer meningen med livet, hva kunnskap er eller hvordan vi i det hele tatt kan vite noe sikkert.

Hvis du ønsker å ta disse obligatoriske emnene sammen med oss, vær forberedt på mange og interessante diskusjoner både i og utenfor klasserommet.

EX.PHIL. OG EX.FAC.
Ex.phil. gir grunnleggende kunnskap om sentrale emner i filosofi- og vitenskapshistorie fra antikken til vår tid. Det omfatter: (1) Sentrale filosofer, erkjennelsesteori, etisk teori og estetiske teorier, og (2) sentrale trekk ved utviklingen i vitenskapshistorien. Ex.phil. gir også studentene kunnskaper og ferdigheter til å gi en egen skriftlig framstilling av sentrale filosofer og filosofiske, etiske og vitenskapelige emner. Ex.phil. er stort sett lik over hele landet og godkjennes som regel alltid av andre institusjoner.

Ex.fac. er delt opp i ulike varianter avhengig av hvilket fakultet som tilbyr en grad. Vi tilbyr allmennvarianten som oftest passer inn i ulike grader. Ex.fac. gir en innføring i etikk og vitenskapsfilosofi. Det legges særlig vekt på hvilke teorier, begreper og forskningsstrategier som gjelder innen samfunnsfaglig forskning i dag og hvordan disse har vokst frem gjennom historien. I tillegg får studentene trent seg i å selv presentere skriftlige arbeider som en forberedelse på senere studier.

Undervisning foregår i våre egne lokaler på studiestedet. Hver uke har sitt eget tema som først gjennomgås ved forelesning før vi fortsetter med gruppearbeid og avslutter med en felles diskusjon. Foreleser er tilgjengelig gjennom semesteret.

TILLEGGSFAG
Siden emnene Ex.phil. og Ex.fac. til sammen utgjør 20 studiepoeng tilbyr vi et tilleggsfag for å få full studiebelastning og mulighet for å søke støtte fra Lånekassen. Tredjeemnet kan variere fra semester til semester, men er hovedsakelig hentet fra humanistiske fag.

FRANSK SPRÅK
Vi legger opp til at alle får lære fransk under studieoppholdet i Paris. I små grupper og med franske omgivelser kan du lære mye om både fransk språk og kultur på kort tid. Språkkurset er frivillig og inkludert i programavgiften, og kommer i tillegg til studiepoengene du tar. For de som ønsker fordypning i fransk språk er det mulig å melde seg opp til et mer omfattende språkkurs på minimum 15 timer per uke, tiltenkt studenter som vurderer videre studier i Frankrike senere. Dette gir rett til å søke støtte hos Lånekassen og kan kombineres med å ta 10 studiepoeng Ex.phil.

VERDENS BESTE STUDENTBY

 

 • Paris er flere år på rad kåret til verdens beste studentby
 • Klasserom hvor du studerer midt i bylivet
 • Bo i sentrale leiligheter med kort vei til klasserom
 • Ansatte som kjenner byen godt og hjelper deg gjennom semesteret
 • Ukentlige samlinger og utflukter
 • Godt miljø blant studentene

Slik bor du
Elevene bor sammen to til fire i leiligheter i sentrale områder av byen. Leilighetene er møblert, utstyrt med det nødvendige, har internett og ligger i nærheten av metro. De er som regel fulle av sjarm, selv om standarden ikke alltid er den samme som hjemme. Vi ordner leilighet for deg, du kan foreslå hvem du bor sammen med. Reiser du alene er det ingen problem, studentene blir satt i kontakt med hverandre. Informasjon om leilighetene vil bli gjort tilgjengelig for elevene før avreise. Det er viktig å huske at du bor i en leilighet som eies av noen andre, noe som krever en respekt for stedet. Det er også viktig å opprettholde en god tone sammen med de andre som bor i samme leilighet. I starten av semesteret snakker vi en del om hva vi kan gjøre for at alle skal få et så fint opphold som mulig.

Livet i Paris
I Paris får du bo midt i en internasjonal storby, samtidig som den er så ekte fransk på alle vis. Det er ikke uten grunn at Paris er verdens mest besøkte by og Frankrike verdens mest besøkte land. Med klasserom og leiligheter midt i byen vil studiehverdagen være full av det beste Paris har å tilby. Hver dag finner du konserter, utstillinger, shopping, utesteder og lokale plasser fulle av liv. Ukentlig legger vi opp til aktiviteter utenfor klasserommet som speiler og utdyper det faglig. Vi drar til de mest kjente stedene, men det er særlig i de mer autentiske og lokalene delene av Paris at vi liker å tilbringe tiden vår. Vi er hele tiden tilgjengelige for å hjelpe deg med å finne ut av byen, og i starten av semesteret gir vi tips til hvordan du kan leve best mulig på studentbudsjett. Ved å planlegge litt og lage deg en hverdag utenfor turistløypene rekker budsjettet langt også i Paris.

Godt samhold
Fellesskapet er noe av det våre studenter setter mest pris på av alt. Et godt studiemiljø er viktig og andre elevene du bor og studerer sammen med. Fra ankomst og hele veien gjennom oppholdet legger vi opp til å skape et godt samhold, ved å finne på ukentlige aktiviteter sammen og ha faste møtesteder hvor vi kan samles. Om det er en utflukt, en gjesteforelesning eller en sosial sammenkomst, det kommer hele tiden en mulighet til å møte de andre og dele erfaringer og gleder. Skulle noe oppstå, er våre ansatte der for deg. Vi hjelper med time hos lege ved behov, svarer på spørsmål du måtte ha, og gir assistanse hvis uhellet skulle være ute. Vennene du får under oppholdet varer ofte lenge etter studiet er over.

Totalpakker sikrer deg gode priser

Fra kr.

75.900,-
Mulig å søke om Lånekasse støtte!
Flyreise inkludert
Bosted inkludert
Veiledning inkludert

TOTALPAKKE

Som en av de få aktørene på markedet leverer vi “totalpakker”. Vi tar oss av flybilletter og overnatting, samt hjelper med alle forberedelser før avreise. I Paris vil du også få forelesninger innen det faget du tar. Vi har dyktige forelesere som går gjennom pensum og vil gjør deg godt forberedt til å ta eksamen.

Studiene leveres av en norsk faglig intitusjon som medfører at du kan søke støtte fra Lånekassen i form av lån og stipend. 

Lånekassen gir støtte til elever og studenter som er tatt opp i en utdanning ved et lærested som er godkjent for støtte. For mer informasjon om hvilke utdanninger som gir rett til støtte, se lanekassen.no her: https://lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Utland/

Studiene GoStudy formidler kvalifiserer erfaringsmessig for utdanningsstøtte fra Lånekassen. Når vi skriver at studiene er støttet av Lånekassen, så baserer vi dette på at disse studiene er tilbudt gjennom flere år og at studiene erfaringsmessig har kvalifisert for utdanningsstøtte.

Fly Inkludert Varighet 12 uker
Avreise vårsemester Januar/februar Opphold Inkludert
Butikk Finnes overalt Avreise høstsemester August/september
Mat Ikke inkudert Klasserom Sentralt i Paris
Lånekassen Søknadsberettiget Studiepoeng 30
Opptakskrav Generell studiekompetanse Internett Inkludert
Restauranter Finnes overalt Visum Nei
Vår 2020: kr 75.900,- Høst 2020 og vår 2021: kr 77.900,- + Adm.gebyr: kr 2 500,-

Forelesere

Malika Makouf Rasmussen

Malika Makouf Rasmussen
Foreleser Ex.phil. og Ex.fac.

Malika er norsk-fransk og har undervist i Ex.phil og Ex.fac i utlandet i flere år. Hun er utdannet filosof og er utøvende musiker og komponist. Basert i Paris, men har hele livet reist mye, Malika liker å dele av sin kunnskap om verden med andre.

Våre ansatte

Eirik Gismervik

Eirik Gismervik
Senterleder

Eirik har tatt i mot hundrevis av studenter i Europa siden han først flyttet til Paris for over ti år siden. Utdannet historiker fra Sorbonne og snakker 5 språk. Eirik underviser i humaniora og språk, og tar seg av det praktiske rundt studentenes opphold.

Meld deg på uforpliktende!

Dette er en helt uforpliktende påmelding. Når påmelding er mottatt vil du bli kontaktet av en av våre studentrådgivere. Melder du deg på som VGS Privatist vil du få en liste med fagvalg og studieprosenter pr fag. Husk at dette bare er tiltenkt som en indikasjon på studiemengde og pris - du vil få tett oppfølging av våre studentrådgivere, og sammen tilpasse din fagplan i forhold til priser og støtte fra Lånekassen.

Steg 1

Velg semester
 • Høsten 2021
 • Paris
 • Ex.phil/Ex.fac/Tilleggsfag

Steg 2

Din informasjon
Chat med oss