Påmelding

PARIS

Ex.phil. og EX.FAc. med TILLEGGSFAG

 • Opplev Paris sammen med andre studenter
 • Leilighet sentralt beliggende inkludert i prisen
 • Brukes i de fleste grader på høyere utdanning
 • Mulig å søke om Lånekasse støtte
 • Verdens beste og vakreste studentby
 • Et uendelig tilbud av kultur, mat og shopping
 • Et studiemiljø med venner for livet

 

 

VÅREN 2020

OPPLEV TO BYER PÅ ETT SEMESTER

BARCELONA OG PARIS


Om du velger å studere ex.phil/exfac til våren enten i Paris eller Barcelona vil du få ca 6 uker i hver by. Du vil tilbringe første del av semesteret i Barcelona og siste del av semesteret  i Paris. Tidligere studenter har god erfaring med å bli godt kjent med to storbyer med hver sin kultur og hvert sitt språk. Våre ansatte kjenner begge byer godt, og følger dere opp hele veien. Vi legger til rette for at du får et lærerikt semester med de beste minnene.

MELD DEG PÅ UFORPLIKTENDE FOR MER INFORMASJON

fokus på kvalitet

Ex.phil. og Ex.fac. er emner som er obligatoriske i de fleste, norske grader. Derfor har norske studenter i årevis valgt å kombinere disse emnene med et opphold i utlandet. I Paris vil du bli tatt godt i mot av våre ansatte som vil gi deg en trygg og solid faglig ramme rundt ditt utenlandsopphold.

 • Brukes i de fleste bachelorgrader
 • Lav strykprosent
 • Tett faglig oppfølgning
 • 30 studiepoeng
 • Dyktige forelesere

OM Fagene

Siden 1999 har GoStudy tilbudt Ex.phil. og Ex.fac. i en totalpakke med utenlandsstudier, hvor fly, opphold, oppfølgning og veiledning er inkludert.

Du får oppleve en ny kultur, samtidig som du lærer om samfunn, identitet, filosofiske og etiske problemstillinger, for ikke å nevne sosiale og kulturelle relasjoner. Vi legger opp til at studentene skal oppleve mest mulig av Paris sin rike kultur, og det arrangeres derfor mange utflukter og aktiviteter.

Examen philosophicum og Examen facultatum (Ex.phil./Ex.fac.) inngår som obligatoriske forkurs i mange bachelorgrader ved norske universitet og høgskoler. Dette er derfor et nyttig startpunkt for videre studier. Sammen med tilleggsfaget gir dette studiet 30 studiepoeng ved bestått eksamen. Hvert av fagene gir 10 studiepoeng.

Alle emnene vil gjøre deg godt forberedt til å gjennomføre en bachelorgrad, og erfaringsmessig er strykprosenten hos våre studenter lavere enn studenter på tilsvarende studier i Norge.

Ex.phil. og Ex.fac.

Ex.phil. (10 studiepoeng)
Examen philosophicum skal gi grunnleggende kunnskap om et utvalg sentrale emner i filosofi- og vitenskapshistorie fra antikken til vår tid. Det omfatter: (1) Sentrale filosofer, erkjennelsesteori, etisk teori og estetiske teorier, og (2) sentrale trekk ved utviklingen i vitenskapshistorien. 

Examen philosophicum skal også gi studentene kunnskaper og ferdigheter til å gi en egen skriftlig framstilling av sentrale filosofer og filosofiske, etiske og vitenskapelige emner.

Arbeidsformer
Undervisning foregår på studiested. Det gis vurdering underveis i kurset i forbindelse med prøveeksamen.

Oppmøte
All undervisning som blir gitt i forbindelse med Ex.phil. er obligatorisk.  

Ex.fac. (10 studiepoeng)

Ex.fac, eller examen facultatum, er et såkalt fakultetsrettet studium, delt opp i ulike varianter rettet mot de forskjellige fakulteter (som det samfunnsvitenskapelige, det rettsvitenskapelige etc.). Den varianten som blir tilbudt på GoStudy er en såkalt allmenvariant som er kompatibel med de eller fleste fakultetsrettet variantene. Denne varianten gir en innføring i etikk og vitenskapsfilosofi. Ex.fac gir 10 studiepoeng.

Examen facultatum skal gi studentene kunnskap om sentrale trekk ved utviklingen av moderne samfunnsvitenskap, samfunnsvitenskapelige teorier, begreper og forskningsstrategier (kvalitative og kvantitative). Examen facultatum skal gi studentene grunnleggende kunnskaper og ferdigheter til å fremstille skriftlig sentrale samfunnsvitenskapelige teorier, problemstillinger og emner.

Arbeidsformer
Undervisning foregår på studiested. Det gis vurdering underveis i kurset i forbindelse med prøveeksamen.

Oppmøte
All undervisning som blir gitt i forbindelse med Ex.fac. er obligatorisk.  

TillegGsfag (10 studiepoeng)

Tilleggsfaget blir ikke annonsert før nærmere avreise. Tilleggsfaget som vil utgjøre 10 studiepoeng av totalt 30 studiepoeng i kombinasjon med ex.phil og ex.fac, kan og vil, variere fra semester til semester. Vi forsøker så godt vi kan å velge fag som ikke vil vanskeliggjøre forberedelsene til eksamen betraktelig. Informasjon om tilleggsfaget vil bli annonsert på Min Side hos GoStudy når det er klart. I utgangspunktet vil det ikke være mulig å velge mellom flere fag, da vi anser det som mest hensiktsmessig at man forbereder seg til eksamen på samme fag. Det vil ikke gi blitt fullverdige forelesninger/veiledning i tilleggsfaget slik det gjør på Exphil og Exfac. Derfor må det regnes med litt mer egenstudier knyttet til tilleggsfaget.

BO OG STUDER MIDT I PARIS

 

 • Kaféer, spisesteder, butikker og metro i nærheten
 • Bo i sentrale leiligheter med kort vei til klasserom
 • Verdens vakreste by har alt å tilby
 • Godt miljø blant studentene

slik bor du

Alle elevene bor sammen fra to til fem i leiligheter i sentrale områder av Paris. Leilighetene er møblert, utstyrt med det nødvendige, har internett og ligger i nærheten av metro. De er som regel fulle av sjarm, selv om standarden ikke alltid er den samme som hjemme. Vi ordner leilighet for deg, du kan foreslå hvem du bor sammen med. Reiser du alene er det ingen problem, studentene blir satt i kontakt med hverandre. En oversikt over leilighetene vil bli gjort tilgjengelig for elevene i god tid før avreise.

Verdens beste studentby

Paris har flere år på rad blitt kåret til verdens beste studentby. Et uendelig tilbud innen kultur, mote, shopping, musikk og arkitektur gjør at Paris tiltrekker seg studenter fra hele verden. Som student hos oss, bor du midt i alt som skjer.

Fritidsaktiviteter
For at du skal oppleve mest mulig under oppholdet ditt, arrangeres en rekke utflukter, aktiviteter og kurs som elevene kan delta på i fritiden. Vi drar til de mest kjente stedene, men også utenfor turistløypene for å få oppleve nye sider av byen. Hvert semester drar vi også på en overnattingstur. Sammen skaper vi et semester fullt av læring og opplevelse.

godt samhold

Felles aktiviteter, ansatte som følger deg opp, de andre elevene du bor og studerer sammen med og med verdens vakreste by som ramme: Fellesskapet er noe av det våre studenter setter mest pris på av alt.

Oppfølgning
Skulle noe oppstå, er våre ansatte der for deg. Vi hjelper med time hos lege ved behov, svarer på spørsmål du måtte ha, og gir assistanse hvis uhellet skulle være ute

Totalpakker sikrer deg gode priser

Fra kr.

75.900,-
Mulig å søke om Lånekasse støtte!
Flyreise inkludert
Bosted inkludert
Veiledning inkludert

Totalpakke

Som en av de få aktørene på markedet leverer vi “totalpakker”. Vi tar oss av flybilletter og overnatting, samt hjelper med alle forberedelser før avreise. I Paris vil du også få forelesninger innen det faget du tar. Vi har dyktige forelesere som går gjennom pensum og vil gjør deg godt forberedt til å ta eksamen.

Studiene leveres av en norsk faglig intitusjon som medfører at du kan søke støtte fra Lånekassen i form av lån og stipend. 

Lånekassen gir støtte til elever og studenter som er tatt opp i en utdanning ved et lærested som er godkjent for støtte. For mer informasjon om hvilke utdanninger som gir rett til støtte, se lanekassen.no her: https://lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Utland/

Studiene GoStudy formidler kvalifiserer erfaringsmessig for utdanningsstøtte fra Lånekassen. Når vi skriver at studiene er støttet av Lånekassen, så baserer vi dette på at disse studiene er tilbudt gjennom flere år og at studiene erfaringsmessig har kvalifisert for utdanningsstøtte.

Fly Inkludert Varighet 12 uker
Avreise vårsemester Januar/Februar Opphold Inkludert
Butikk Finnes overalt Avreise høstsemester August/September
Mat Ikke inkludert Klasserom Sentralt i Paris
Lånekassen Søknadsberrettiget Studiepoeng 30
Opptakskrav Generell studiekompetanse Internett Inkludert
Restauranter Finnes overalt Visum Nei
Vår 2020: kr 75.900,- Høst 2020 og vår 2021: kr 77.900,- + Adm.gebyr: kr 2 500,-

Forelesere

Malika Makouf Rasmussen

Malika Makouf Rasmussen
Foreleser Ex.phil. og Ex.fac.

Malika er norsk-fransk og har undervist i Ex.phil og Ex.fac i utlandet i flere år. Hun er utdannet filosof og er utøvende musiker og komponist. Basert i Paris, men har hele livet reist mye, Malika liker å dele av sin kunnskap om verden med andre.

Våre ansatte

Eirik Gismervik

Eirik Gismervik
Senterleder

Eirik har tatt i mot hundrevis av studenter i Europa siden han først flyttet til Paris for over ti år siden. Utdannet historiker fra Sorbonne og snakker 5 språk. Eirik underviser i humaniora og språk, og tar seg av det praktiske rundt studentenes opphold.
Martine Hansen

Martine Hansen
Studentkoordinator

Martine har bodd i Barcelona i over 10 år. Utdannet innen språk og snakker både spansk og katalansk. I tillegg til å ta i mot våre studenter, underviser hun spanjoler i norsk. Lang erfaring som guide og reiseleder og har en lidenskap for språk.

Meld deg på uforpliktende!

Dette er en helt uforpliktende påmelding. Når påmelding er mottatt vil du bli kontaktet av en av våre studentrådgivere. Melder du deg på som VGS Privatist vil du få en liste med fagvalg og studieprosenter pr fag. Husk at dette bare er tiltenkt som en indikasjon på studiemengde og pris - du vil få tett oppfølging av våre studentrådgivere, og sammen tilpasse din fagplan i forhold til priser og støtte fra Lånekassen.

Steg 1

Velg semester
 • Høsten 2021
 • Paris
 • Ex.phil/Ex.fac/Tilleggsfag

Steg 2

Din informasjon
Chat med oss