Påmelding

Mexico

Ex.phil. og EX.FAc. med TILLEGGSFAG

 • Opplev Mexico på en trygg måte
 • Bo rett ved stranden
 • Verdens beste surfemuligheter
 • Mange fritidsaktiviteter
 • Svært godt samhold blant medstudenter

fokus på kvalitet


Bli student på fag som inngår i mange bachelorgrader, og som du i de fleste tilfeller vil få fritak for senere. I Mexico kan du være sikker på at våre ansatte vil gi deg et trygt og godt utenlandsopphold. Du vil også bli godt ivaretatt av våre mangeårige, dyktige forelesere.

 • Lav strykprosent
 • Tett faglig oppfølgning
 • 30 studiepoeng
 • Støtte fra Lånekassen
 • Dyktige forelesere
 • Brukes i de fleste bachelorgrader

OM FAGENE

Siden 1999 har GoStudy tilbudt Ex.phil. og Ex.fac. i en totalpakke, hvor fly, opphold, oppfølgning og veiledning er inkludert. Du får mulighet til å oppleve ny kultur, samtidig som du lærer om samfunn, identitet, filosofiske og etiske problemstillinger, for ikke å nevne sosiale og kulturelle relasjoner.

Undervisning i Ex.phil. og Ex.fac. vil bestå av forelesninger holdt av dyktige forelsere fra Norge. 

Forelesningssalen finner du på campus.

Examen philosophicum og Examen facultatum (Ex.phil./Ex.fac.) inngår som obligatoriske forkurs i mange bachelorgrader ved norske universitet og høgskoler. Dette er derfor et nyttig startpunkt for videre studier. Sammen med tilleggsfaget gir dette studiet 30 studiepoeng ved bestått eksamen. Hvert av fagene gir 10 studiepoeng.

Alle emnene vil gjøre deg godt forberedt til å gjennomføre en bachelorgrad, og erfaringsmessig er strykprosenten hos våre studenter lavere enn studenter på tilsvarende studier i Norge.

EX.PHIL. OG EX.FAC.

Ex.phil.
Examen philosophicum skal gi grunnleggende kunnskap om et utvalg sentrale emner i filosofi- og vitenskapshistorie fra antikken til vår tid. Det omfatter: (1) Sentrale filosofer, erkjennelsesteori, etisk teori og estetiske teorier, og (2) sentrale trekk ved utviklingen i vitenskapshistorien. 

Examen philosophicum skal også gi studentene kunnskaper og ferdigheter til å gi en egen skriftlig framstilling av sentrale filosofer og filosofiske, etiske og vitenskapelige emner.

Arbeidsformer
Undervisning foregår på studiested. Det gis vurdering underveis i kurset i forbindelse med prøveeksamen.

Oppmøte
All undervisning som blir gitt i forbindelse med Ex.phil. er obligatorisk.  

Ex.fac.
Ex.fac, eller examen facultatum, er et såkalt fakultetsrettet studium, delt opp i ulike varianter rettet mot de forskjellige fakulteter (som det samfunnsvitenskapelige, det rettsvitenskapelige etc.). Den varianten som blir tilbudt på GoStudy er en såkalt allmenvariant som er kompatibel med de eller fleste fakultetsrettet variantene. Denne varianten gir en innføring i etikk og vitenskapsfilosofi. Ex.fac gir 10 studiepoeng. 

Examen facultatum skal gi studentene kunnskap om sentrale trekk ved utviklingen av moderne samfunnsvitenskap, samfunnsvitenskapelige teorier, begreper og forskningsstrategier (kvalitative og kvantitative). Examen facultatum skal gi studentene grunnleggende kunnskaper og ferdigheter til å fremstille skriftlig sentrale samfunnsvitenskapelige teorier, problemstillinger og emner.

Arbeidsformer
Undervisning foregår på studiested. Det gis vurdering underveis i kurset i forbindelse med prøveeksamen.

Oppmøte
All undervisning som blir gitt i forbindelse med Ex.fac. er obligatorisk.  

TILLEGSFAG

Tilleggsfaget blir ikke annonsert før nærmere avreise. Tilleggsfaget som vil utgjøre 10 studiepoeng av totalt 30 studiepoeng i kombinasjon med ex.phil og ex.fac, kan og vil, variere fra semester til semester. Vi forsøker så godt vi kan å velge fag som ikke vil vanskeliggjøre forberedelsene til eksamen betraktelig. Informasjon om tilleggsfaget vil bli annonsert på Min Side hos GoStudy når det er klart. I utgangspunktet vil det ikke være mulig å velge mellom flere fag, da vi anser det som mest hensiktsmessig at man forbereder seg til eksamen på samme fag. Det vil ikke gi blitt fullverdige forelesninger/veiledning i tilleggsfaget slik det gjør på Exphil og Exfac. Derfor må det regnes med litt mer egenstudier knyttet til tilleggsfaget.

PUERTO ESCONDIDO

 

 • Bo like ved stranden
 • Svømmebasseng rett utenfor rommet ditt på campus
 • Klasserom på campus
 • Gode muligheter for fritidsaktiviteter
 • Godt samhold mellom studentene
 • Opplev "The Mexican Pipeline"

Studere i Mexico?
Puerto Escondido kan friste med nydelige strender, vannsport, sjarmerende gater og resturanter, vakker natur og en generelt avslappende og deilig tilværelse. Puerto Escondido er en gammel fiskelandsby, hvor korte gåturer fører deg til små bukter og mindre strender hvor du kan tilbringe  dagen på en solseng med pensum i hendene. 

Om Puerto Escondido
Mexico er lokalisert på det nordamerikanske kontinentet, men regnes kulturelt sett som en del av det vi kaller Latin-Amerika. Vårt campus ligger i Puerto Escondido på stillehavskysten, sørvest i Mexico. Puerto Escondido er en nydelig kystby, der masseturismen er begrenset, noe som gjør at man lettere kommer i kontakt med den meksikanske kulturen og at byen derfor oppfattes som trygg. Byen har de senere år vokst frem til å bli en av de mer berømte på Mexicos vestkyst, men trass i sin stigende popularitet har byen klart å beholde sin sjarm. 

Campus
Campus ligger i Puerto Escondido, på vestkysten av Mexico, og ligger helt nede ved en nydelig strand. Alle våre studenter bor på dobbeltrom eller tremannsrom. Området rundt studiesenteret er stort og frodig med et stort basseng, et vaskeri, en bar, en restaurant og et tv-rom (med kabel-tv) på området. Her finner du også forelesningssalen hvor alle forelesningene blir holdt. Studiesenteret har nå en egen Beach Club på stranden som studentene kan bruke så mye de vil, med solsenger, hengekøyer, internett, mat og drikkeservering. Alle som jobber der er veldig imøtekommende og hyggelige, og du vil garantert føle deg hjertelig velkommen på studiesenteret.

Det serveres 2 måltider til faste tider 7 dager i uken. Måltidene er laget av ferske, sunne ingredienser og isbitene er laget av destillert vann. I blant kan det være hyggelig å spise utenfor senteret, og det finnes da mange gode restauranter og kafeer i koselige Puerto Escondido.

Våre norske og spanske ansatte på campus er dine nærmeste kontaktpersoner under oppholdet, og vil alltid være tilgjengelig for deg. Det kan være praktiske ting du trenger hjelp til, utflukter og aktiviteter du ønsker å delta på, sykdom eller kanskje du bare trenger noen å snakke med.

Klima
Det er ingen grunn til å fryse i Mexico, hvor gjennomsnittstemperaturen er på behagelige 30 grader.  

Fritidsaktiviteter
Det er mange fritidsaktiviteter tilgjengelig i Puerto Escondido - blant annet beachvolley, surfing, paragliding, fallskjermhopping, boogie-boards osv. Her er det ingen grunn til å kjede seg. Acapulco er en by som ligger like ved, og er ved sine store shoppingmuligheter og mange utesteder et populært reisemål.

Mexico kan tilby 9,660 kilometer med hvite strender, noe som burde holde for de fleste. Puerto Escondido har to hovedstrender, som begge tiltrekker seg surfere fra hele verden. Noen av strendene kan imidlertid være farlige på grunn av sterke undervannsstrømninger.

Shopping
Sko, klær og håndverk er billig, og det er mange spennende steder å gå for å shoppe. Alt fra det lokale markedet, til litt større klesbutikker. Og de fleste av dere kommer nok sikkert til å reise hjem med en hengekøye i bagasjen..

Språk og religion
Det offisielle språket i Mexico er spansk, og størsteparten av befolkningen er katolsk. Meksikanere er et stolt folkeslag med stor sans for egne tradisjoner. Dette gjør at selv et surfeparadis som Puerto Escondido ikke mangler noe av den ekte meksikanske kulturen.

Helsetilbud
Studiesenteret har kontakt med en lege som vil komme til hotellet ved behov. Dersom man trenger å gå til lege får man som oftest legetime samme dag, og det ordnes med transport til lege. Representanter fra GoStudy er med for å oversette dersom det er nødvendig.

Internett
Studiesenteret har trådløst internett.

Totalpakker sikrer deg gode priser

Fra kr.

75.900,-
Støttet av Lånekassen
Flyreise inkludert
Bosted inkludert
Veiledning inkludert

Totalpakke

Som en av de få aktørene på markedet leverer vi “totalpakker”. Vi tar oss av flybilletter og overnatting, samt hjelper med alle forberedelser før avreise. På campus vil du også få forelesninger innen det faget du tar. Vi har dyktige forelesere som går gjennom pensum og vil gjør deg godt forberedt til å ta eksamen.

Studiene leveres av en norsk faglig intitusjon som medfører støtte fra Lånekassen i form av lån og stipend. 

Fly Inkludert Opphold Inkludert
Mat 2 måltider per dag inkludert Internett Inkludert
Strand 1 min. gange Butikk 1 min. gange
Studiepoeng 30 Opptakskrav Generell studiekompetanse
Klasserom På studiesenter Restauranter 1 min. gange
Avreise vårsemester Februar Avreise høstsemester September
Lånekassen Støttet Visum Nei
Høst 2019 & Vår 2020: kr 75.900,- + Adm.gebyr: kr 2 500,-

Forelesere

Ole Johan Moe

Ole Johan Moe
Foreleser Ex.phil og Ex.fac

Ole Johan er fra Kristiansand og har jobbet for GoStudy siden 2008. Ole Johan er utdannet filosof fra Universitetet i Bergen og har også sosiologi og sosialt arbeid i sin fagkrets. Interessefelt; Utviklingsspørsmål, menneskerettigheter og kritisk teori.

Våre ansatte

Rebecca Castro Gutierrez

Rebecca Castro Gutierrez
Hovedkoordinator

Rebecca har sørget for alle våre studenter i Mexico siden vi startet der for 10 år siden, og har hovedansvaret for studentene. Rebecca er en god mor for deg som student, og sørger sammen med de andre i teamet for en trygg tilværelse.
Aina Østhagen

Aina Østhagen
Koordinator

Aina har vært student i Mexico gjennom GoStudy for en del år tilbake, og har siden jobbet for GoStudy. Hun er gift med Israel, sønnen til Rebecca, og vi sier derfor at du som student blir en del av familien. Aina ønsker deg hjertelig velkommen til Mexico.
Israel Castro Gutierrez

Israel Castro Gutierrez
Koordinator

Israel sørger for, sammen med Aina og Rebecca, at din studenttilværelse er optimal. De arrangerer utflukter, lærer deg spansk og sørger for en fantastisk studiehverdag.

Nytt

Åpningstider i julen og nyttår

22.12.2017
I forbindelse med jul og nyttår holder GoStudy stengt fra og med lille julaften 23 desember og åpner igjen 2 januar 2018.
Les mer

Åpnet høst 2018 og vår 2019 for påmelding

22.12.2017
Nå er det din tur! Uforpliktende påmelding til høsten 2018 og våren 2019 er i full gang. Du kan studere på Bali, i Sydney, i Mexico, på Cuba, i Paris, i Barcelona og i England. Du kan velge mellom Ex.phil/Ex.fac med tilleggsfag, og som eneste leverandør kan du studere personlig trener på Bali og i Sydney. I Sydney og på Cuba kan du o...
Les mer

Studieuke i Mexico

30.03.2016
I løpet av semesteret har studentene studieuke hvor de har mulighet til å reise og oppleve nærliggende steder. Mange av studentene benytter sjansen til å oppleve andre land som ligger i samme område de studerer. Andre blir bedre kjent med stedet de bor. I Mexico valgte flere studenter og reise til Guatemala mens noen ble i igjen og opplevde Puerto Escondido.
Les mer

Meksikansk Halloween

05.11.2015
Thea som blogger fra Mexico har hatt en fin helg hvor de blant annet har reist til byen Oaxaca samt vært med på feiringen av Dia de los muertos, de dødes dag.
Les mer

Studér i utlandet kommende høst

08.07.2015
Det er fortsatt mulig å melde seg på studier til høst 2015. Rett over sommeren er det oppstart av nytt semester på Bali, i Sydney, på Cuba, i Mexico og i Norge.
Les mer

Jeg har meldt meg på, hva skjer nå?

20.04.2015
Du har meldt deg på studier gjennom GoStudy, GoStudy Sport eller GoStudy Academics og lurer på hva som skjer videre. Du har også en venn som har lyst å være med og usikker på om han er for sent ute.
Les mer

Slipp Turtle fri!

18.02.2015
I Puerto Escondido er innbyggerne svært opptatt av å ta vare på skilpaddene som klekker egg. I lang tid passer innbyggerne på at skilpadde egg ikke blir forstyrret av dyr, mennesker eller andre uforsigbare fenomen.
Les mer

Studentenes egne Instagram bilder

13.02.2015
Se studentenes egne Instagram bilder med taggen #gostudy99 eller følg oss på Instagram @gostudy99.
Les mer

Studenttorget intervjuer tidligere studenter

21.01.2015
Studentorget.no har intervjuet flere av våre tidligere studenter som gir deg som kommende student eller med tanker om å studere i utlandet, muligheten for å se hva studentene selv mener om sine studier i utlandet.
Les mer

Åpnet høst 2018 og vår 2019 for påmelding

14.10.2017
Nå er det din tur! Uforpliktende påmelding til høsten 2018 og våren 2019 er i full gang. Du kan studere på Bali, i Sydney, i Mexico, på Cuba, i Paris, i Barcelona og i England. Du kan velge mellom Ex.phil/Ex.fac med tilleggsfag, og som eneste leverandør kan du studere personlig trener på Bali og i Sydney. I Sydney og på Cuba kan du o...
Les mer

Langhelg på Cuba

16.11.2015
En av tingene som er så fantastisk med å studere i utlandet er muligheten for å utforske landet man bor i eller nærliggende land. Thea som blogger fra Mexico reise sammen med noen venninner over til Cuba og hadde en langhelg i Havanna.
Les mer

Paragliding, dyreliv og solnedganger

30.10.2015
Studentene i Puerto Escondido i Mexico er nettopp ferdig med første eksamen. Nå er de nettopp ferdig med studieuken, noen har benyttet muligheten og reist mens Thea som blogger fra Puerto Escondido har brukt tiden i den nye hjembyen sin.
Les mer

Barnehjem får støtte av GoStudy studenter

23.04.2015
I Puerto Escondido i Mexico får studentene også en relasjon til et lokalt barnehjem som på flere av studiestedene. Studentene synes dette er en fin og unik opplevelse og føler dermed man gir noe tilbake til lokal samfunnet og de som trenger det mest.
Les mer

Hva med 15 april?

10.04.2015
Pågangen av påmeldinger er større enn noen gang. For studier gjennom Gostudy og Gostudy Sport kan det derfor være lurt å melde seg på innen 15 april trass i at vi har rullerende opptak.
Les mer

Studentenes egen blogg

16.02.2015
Hvert semester skriver studentene sin egen blogg fra sin studiehverdag i utlandet. For deg som går med tanker eller skal studere i utlandet gir det deg en fin pekepinn på hva du kan forvente å oppleve under et semester.
Les mer

Vårsemesteret 2015 er i gang

05.02.2015
Vårsemester er i gang og studentene er ankommet studiestedene som de skal være de neste 3 månedene. Her skal de være med på opplevelser og ha spennende studier.  
Les mer

Meld deg på uforpliktende!

Dette er en helt uforpliktende påmelding. Når påmelding er mottatt vil du bli kontaktet av en av våre studentrådgivere. Melder du deg på som VGS Privatist vil du få en liste med fagvalg og studieprosenter pr fag. Husk at dette bare er tiltenkt som en indikasjon på studiemengde og pris - du vil få tett oppfølging av våre studentrådgivere, og sammen tilpasse din fagplan i forhold til priser og støtte fra Lånekassen.

Steg 1

Velg når, hvor og hva

Velg semester
Chat med oss