Påmelding

BARCELONA

EX.PHIL. OG EX.FAC. MED TILLEGGSFAG

 • Opplev Barcelona sammen med andre studenter
 • Leilighet sentralt beliggende inkludert i prisen
 • Reise fra Oslo inkludert i prisen
 • Mulig å søke om Lånekasse støtte
 • En av verdens morsomste studentbyer
 • Et uendelig tilbud av kultur, mat og shopping
 • Et studiemiljø med venner for livet

 

 

HØSTEN 2019

OPPLEV TO BYER PÅ ETT SEMESTER

BARCELONA OG PARIS


Om du velger å studere ex.phil/exfac til høsten enten i Paris eller Barcelona vil du få ca 6 uker i hver by. Du vil tilbringe første del av semesteret i Barcelona og siste del av semesteret  i Paris. Tidligere studenter har god erfaring med å bli godt kjent med to storbyer med hver sin kultur og hvert sitt språk. Våre ansatte kjenner begge byer godt, og følger dere opp hele veien. Vi legger til rette for at du får et lærerikt semester med de beste minnene.

MELD DEG PÅ UFORPLIKTENDE FOR MER INFORMASJON

FOKUS PÅ KVALITET

Ex.phil. og Ex.fac. er emner som er obligatoriske i de fleste, norske grader. Derfor har norske studenter i årevis valgt å kombinere disse emnene med et opphold i utlandet. I Barcelona vil du bli tatt godt i mot av våre ansatte som vil gi deg en trygg og solid faglig ramme rundt ditt utenlandsopphold.

 • Brukes i de fleste bachelorgrader
 • Lav strykprosent
 • Tett faglig oppfølgning
 • 30 studiepoeng
 • Dyktige norske forelesere

OM FAGENE

Siden 1999 har GoStudy tilbudt Ex.phil. og Ex.fac. i en totalpakke med utenlandsstudier, hvor fly, opphold, oppfølgning og veiledning er inkludert.

Du får oppleve en ny kultur, samtidig som du lærer om samfunn, identitet, filosofiske og etiske problemstillinger, for ikke å nevne sosiale og kulturelle relasjoner. Vi legger opp til at studentene skal oppleve mest mulig av Paris sin rike kultur, og det arrangeres derfor mange utflukter og aktiviteter.

Examen philosophicum og Examen facultatum (Ex.phil./Ex.fac.) inngår som obligatoriske forkurs i mange bachelorgrader ved norske universitet og høgskoler. Dette er derfor et nyttig startpunkt for videre studier. Sammen med tilleggsfaget gir dette studiet 30 studiepoeng ved bestått eksamen. Hvert av fagene gir 10 studiepoeng.

Alle emnene vil gjøre deg godt forberedt til å gjennomføre en bachelorgrad, og erfaringsmessig er strykprosenten hos våre studenter lavere enn studenter på tilsvarende studier i Norge.

EX.PHIL. OG EX.FAC.

Ex.phil. (10 studiepoeng)
Examen philosophicum skal gi grunnleggende kunnskap om et utvalg sentrale emner i filosofi- og vitenskapshistorie fra antikken til vår tid. Det omfatter: (1) Sentrale filosofer, erkjennelsesteori, etisk teori og estetiske teorier, og (2) sentrale trekk ved utviklingen i vitenskapshistorien. 

Examen philosophicum skal også gi studentene kunnskaper og ferdigheter til å gi en egen skriftlig framstilling av sentrale filosofer og filosofiske, etiske og vitenskapelige emner.

Arbeidsformer 
Undervisning foregår på studiested. Det gis vurdering underveis i kurset i forbindelse med prøveeksamen.

Oppmøte 
All undervisning som blir gitt i forbindelse med Ex.phil. er obligatorisk.  

Ex.fac. (10 studiepoeng)

Ex.fac, eller examen facultatum, er et såkalt fakultetsrettet studium, delt opp i ulike varianter rettet mot de forskjellige fakulteter (som det samfunnsvitenskapelige, det rettsvitenskapelige etc.). Den varianten som blir tilbudt på GoStudy er en såkalt allmenvariant som er kompatibel med de eller fleste fakultetsrettet variantene. Denne varianten gir en innføring i etikk og vitenskapsfilosofi. Ex.fac gir 10 studiepoeng.

Examen facultatum skal gi studentene kunnskap om sentrale trekk ved utviklingen av moderne samfunnsvitenskap, samfunnsvitenskapelige teorier, begreper og forskningsstrategier (kvalitative og kvantitative). Examen facultatum skal gi studentene grunnleggende kunnskaper og ferdigheter til å fremstille skriftlig sentrale samfunnsvitenskapelige teorier, problemstillinger og emner.

Arbeidsformer 
Undervisning foregår på studiested. Det gis vurdering underveis i kurset i forbindelse med prøveeksamen.

Oppmøte 
All undervisning som blir gitt i forbindelse med Ex.fac. er obligatorisk.  

TILLEGGSFAG (10 STUDIEPOENG)

Tilleggsfaget blir ikke annonsert før nærmere avreise. Tilleggsfaget som vil utgjøre 10 studiepoeng av totalt 30 studiepoeng i kombinasjon med ex.phil og ex.fac, kan og vil, variere fra semester til semester. Vi forsøker så godt vi kan å velge fag som ikke vil vanskeliggjøre forberedelsene til eksamen betraktelig. Informasjon om tilleggsfaget vil bli annonsert på Min Side hos GoStudy når det er klart. I utgangspunktet vil det ikke være mulig å velge mellom flere fag, da vi anser det som mest hensiktsmessig at man forbereder seg til eksamen på samme fag. Det vil ikke gi blitt fullverdige forelesninger/veiledning i tilleggsfaget slik det gjør på Exphil og Exfac. Derfor må det regnes med litt mer egenstudier knyttet til tilleggsfaget.

STORBY OG MIDDELHAVET I ETT

 

 • Klasserom hvor du studerer midt i bylivet
 • Bo i sentrale leiligheter med kort vei til klasserom
 • Ansatte som kjenner byene godt og hjelper deg gjennom semesteret
 • Ukentlige samlinger og utflukter
 • Godt miljø blant studentene

Slik bor du
Elevene bor sammen to til fire i leiligheter i sentrale områder av byen. Leilighetene er møblert, utstyrt med det nødvendige, har internett og ligger i nærheten av metro. De er som regel fulle av sjarm, selv om standarden ikke alltid er den samme som hjemme. Vi ordner leilighet for deg, du kan foreslå hvem du bor sammen med. Reiser du alene er det ingen problem, studentene blir satt i kontakt med hverandre. Informasjon om leilighetene vil bli gjort tilgjengelig for elevene før avreise. Det er viktig å huske at du bor i en leilighet som eies av noen andre, noe som krever en respekt for stedet. Det er også viktig å opprettholde en god tone sammen med de andre som bor i samme leilighet. I starten av semesteret snakker vi en del om hva vi kan gjøre for at alle skal få et så fint opphold som mulig.

Livet i Barcelona
I Barcelona får du både en smak av livet i Spania og en følelse av å leve i et internasjonalt miljø. Studenter og reisende fra hele verden kommer hit for å tilbringe tid i en av de mest åpne og skapende byene i verden. Siden både klasserom og leiligheter ligger sentralt tilbringer studietiden midt i der alt skjer. Hver dag finner du konserter, utstillinger, shopping, utesteder og lokale plasser fulle av liv. Ukentlig legger vi opp til aktiviteter utenfor klasserommet som speiler og utdyper det faglig. Vi drar til de mest kjente stedene, men det er særlig i de mer autentiske og lokalene delene av Barcelona at vi tar dere med. Vi er hele tiden tilgjengelige for å svare hvis det er noe du lurer på, og i starten av semesteret gir vi tips til hvordan du kan leve best mulig på studentbudsjett. Ved å planlegge litt og lage deg en hverdag utenfor turistløypene rekker budsjettet langt også i Barcelona.

Godt samhold
Fellesskapet er noe av det våre studenter setter mest pris på av alt. Et godt studiemiljø er viktig og andre elevene du bor og studerer sammen med. Fra ankomst og hele veien gjennom oppholdet legger vi opp til å skape et godt samhold, ved å finne på ukentlige aktiviteter sammen og ha faste møtesteder hvor vi kan samles. Om det er en utflukt, en gjesteforelesning eller en sosial sammenkomst, det kommer hele tiden en mulighet til å møte de andre og dele erfaringer og gleder. Skulle noe oppstå, er våre ansatte der for deg. Vi hjelper med time hos lege ved behov, svarer på spørsmål du måtte ha, og gir assistanse hvis uhellet skulle være ute. Vennene du får under oppholdet varer ofte lenge etter studiet er over.

Totalpakker sikrer deg gode priser

Fra kr.

75.900,-
Mulig å søke om Lånekasse støtte!
Flyreise inkludert
Bosted inkludert
Veiledning inkludert

TOTALPAKKE

Som en av de få aktørene på markedet leverer vi “totalpakker”. Vi tar oss av flybilletter og overnatting, samt hjelper med alle forberedelser før avreise. I Barcelona vil du også få forelesninger innen det faget du tar. Vi har dyktige forelesere som går gjennom pensum og vil gjør deg godt forberedt til å ta eksamen.

Studiene leveres av en norsk faglig intitusjon som medfører at du kan søke støtte fra Lånekassen i form av lån og stipend. 

Lånekassen gir støtte til elever og studenter som er tatt opp i en utdanning ved et lærested som er godkjent for støtte. For mer informasjon om hvilke utdanninger som gir rett til støtte, se lanekassen.no her: https://lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Utland/

Studiene GoStudy formidler kvalifiserer erfaringsmessig for utdanningsstøtte fra Lånekassen. Når vi skriver at studiene er støttet av Lånekassen, så baserer vi dette på at disse studiene er tilbudt gjennom flere år og at studiene erfaringsmessig har kvalifisert for utdanningsstøtte.

Fly Inkludert Varighet 12 uker
Avreise vårsemester Januar/Februar Opphold Inkludert
Butikk Finnes overalt Avreise høstsemester August/September
Mat Ikke inkludert Klasserom Universitet i Barcelona
Lånekassen Søknadsberettiget Studiepoeng 30
Opptakskrav Generell studiekompetanse Internett Inkludert
Restauranter Finnes overalt Visum Nei
Vår 2020: kr 75.900,- Høst 2020 og vår 2021: kr 77.900,- + Adm.gebyr: kr 2 500,-

Forelesere

Ole Johan Moe

Ole Johan Moe
Foreleser Ex.phil og Ex.fac

Ole Johan er fra Kristiansand og har jobbet for GoStudy siden 2008. Ole Johan er utdannet filosof fra Universitetet i Bergen og har også sosiologi og sosialt arbeid i sin fagkrets. Interessefelt; Utviklingsspørsmål, menneskerettigheter og kritisk teori.

Våre ansatte

Eirik Gismervik

Eirik Gismervik
Senterleder

Eirik har tatt i mot hundrevis av studenter i Europa siden han først flyttet til Paris for over ti år siden. Utdannet historiker fra Sorbonne og snakker 5 språk. Eirik underviser i humaniora og språk, og tar seg av det praktiske rundt studentenes opphold.
Martine Hansen

Martine Hansen
Studentkoordinator

Martine har bodd i Barcelona i over 10 år. Utdannet innen språk og snakker både spansk og katalansk. I tillegg til å ta i mot våre studenter, underviser hun spanjoler i norsk. Lang erfaring som guide og reiseleder og har en lidenskap for språk.

Meld deg på uforpliktende!

Dette er en helt uforpliktende påmelding. Når påmelding er mottatt vil du bli kontaktet av en av våre studentrådgivere. Melder du deg på som VGS Privatist vil du få en liste med fagvalg og studieprosenter pr fag. Husk at dette bare er tiltenkt som en indikasjon på studiemengde og pris - du vil få tett oppfølging av våre studentrådgivere, og sammen tilpasse din fagplan i forhold til priser og støtte fra Lånekassen.

Steg 1

Velg semester
Chat med oss