Påmelding

BALI

Ex.phil. og EX.FAc. med TILLEGGSFAG

 • Norsk foreleser med over 20 års undervisningserfaring
 • Klasserom på bosted
 • Brukes i de fleste grader på høyere utdanning
 • Mulig å søke om Lånekasse støtte
 • Restauranter og butikker i nærheten
 • Svært godt samhold blant medstudenter
 • Svømmebasseng og treningssenter rett utenfor rommet ditt

fokus på kvalitet


På Bali kan du være sikker på god faglig oppfølgning og at du blir godt ivaretatt av vår mangeårige, dyktige foreleser.

 • Kvalitetssikret gjennom 15 år
 • Gode forelesninger gjør deg godt forberedt til eksamen
 • Totalpakke med fly, bo og veiledningspakker
 • 30 studiepoeng
 • Klasserom på bosted
 • Tett faglig oppfølgning av forelesere

OM Fagene

Siden 1999 har GoStudy tilbudt Ex.phil. og Ex.fac. i en totalpakke med utenlandsstudier, hvor fly, opphold, oppfølgning og veiledning er inkludert i eksotiske omgivelser på den vakre øyen Bali.

Du får oppleve en ny kultur, samtidig som du lærer om samfunn, identitet, filosofiske og etiske problemstillinger, for ikke å nevne sosiale og kulturelle relasjoner. Vi legger opp til at studentene skal oppleve mest mulig av Balis rike kultur, og det arrangeres derfor mange utflukter og aktiviteter.

Examen philosophicum og Examen facultatum (Ex.phil./Ex.fac.) inngår som obligatoriske forkurs i mange bachelorgrader ved norske universitet og høgskoler. Dette er derfor et nyttig startpunkt for videre studier. Sammen med tilleggsfaget gir dette studiet 30 studiepoeng ved bestått eksamen. Hvert av fagene gir 10 studiepoeng.

Alle emnene vil gjøre deg godt forberedt til å gjennomføre en bachelorgrad, og erfaringsmessig er strykprosenten hos våre studenter lavere enn studenter på tilsvarende studier i Norge.

Ex.phil. og Ex.fac.

Ex.phil. (10 studiepoeng)
Examen philosophicum skal gi grunnleggende kunnskap om et utvalg sentrale emner i filosofi- og vitenskapshistorie fra antikken til vår tid. Det omfatter: (1) Sentrale filosofer, erkjennelsesteori, etisk teori og estetiske teorier, og (2) sentrale trekk ved utviklingen i vitenskapshistorien. 

Examen philosophicum skal også gi studentene kunnskaper og ferdigheter til å gi en egen skriftlig framstilling av sentrale filosofer og filosofiske, etiske og vitenskapelige emner.

Arbeidsformer
Undervisning foregår på studiested. Det gis vurdering underveis i kurset i forbindelse med prøveeksamen.

Oppmøte
All undervisning som blir gitt i forbindelse med Ex.phil. er obligatorisk.  

Ex.fac. (10 studiepoeng)

Ex.fac, eller examen facultatum, er et såkalt fakultetsrettet studium, delt opp i ulike varianter rettet mot de forskjellige fakulteter (som det samfunnsvitenskapelige, det rettsvitenskapelige etc.). Den varianten som blir tilbudt på GoStudy er en såkalt allmenvariant som er kompatibel med de eller fleste fakultetsrettet variantene. Denne varianten gir en innføring i etikk og vitenskapsfilosofi. Ex.fac gir 10 studiepoeng.

Examen facultatum skal gi studentene kunnskap om sentrale trekk ved utviklingen av moderne samfunnsvitenskap, samfunnsvitenskapelige teorier, begreper og forskningsstrategier (kvalitative og kvantitative). Examen facultatum skal gi studentene grunnleggende kunnskaper og ferdigheter til å fremstille skriftlig sentrale samfunnsvitenskapelige teorier, problemstillinger og emner.

Arbeidsformer
Undervisning foregår på studiested. Det gis vurdering underveis i kurset i forbindelse med prøveeksamen.

Oppmøte
All undervisning som blir gitt i forbindelse med Ex.fac. er obligatorisk.  

TillegGsfag (10 studiepoeng)

Tilleggsfaget blir ikke annonsert før nærmere avreise. Tilleggsfaget som vil utgjøre 10 studiepoeng av totalt 30 studiepoeng i kombinasjon med ex.phil og ex.fac, kan og vil, variere fra semester til semester. Vi forsøker så godt vi kan å velge fag som ikke vil vanskeliggjøre forberedelsene til eksamen betraktelig. Informasjon om tilleggsfaget vil bli annonsert på Min Side hos GoStudy når det er klart. I utgangspunktet vil det ikke være mulig å velge mellom flere fag, da vi anser det som mest hensiktsmessig at man forbereder seg til eksamen på samme fag. Det vil ikke gi blitt fullverdige forelesninger/veiledning i tilleggsfaget slik det gjør på Exphil og Exfac. Derfor må det regnes med litt mer egenstudier knyttet til tilleggsfaget.

Bo i balis fineste strøk

 

 • Klasserom på campus
 • 10 minutters gange til stranden
 • Svømmebasseng og treningssenter rett utenfor rommet ditt
 • Fellesområder for studentene
 • Godt samhold
 • Restauranter, butikker og mulighet for shopping rett utenfor campus

slik bor du

Alle studenter bor 2 eller 3 sammen i leiligheter på campus i området Seminyak, som ligger ca. 15 minutt fra Kuta og ca. 25 minutt fra flyplassen i Denpasar. På campus finnes det blant annet en egen restaurant, egen gym, i tillegg til et kjøkken man kan benytte seg av. Det finnes også svømmebasseng og det er kort vei til stranden

Forelesningssalen ligger på campus, og består av et stort lyst rom med aircondition, gode stoler og bord.  Ønsker man å studere på ettermiddagen, kan man koble seg på internett på campus / rommet. Alt ligger til rette for en studiehverdag hvor kvalitet er i fokus.

en tropisk oase

Seminyak er kjent for sine fine strender med gode surfeforhold, strandvolleyball og pulserende kveldsliv. Selve studiesenteret vårt ligger i nydelige omgivelser midt i Seminyak, omgitt av små koselige butikker og restauranter av god internasjonal standard, bare 5-10 minutters gange til stranden som strekker seg rundt hele øya.

I tillegg til Seminyak finner man turistmagneten Kuta kun 15 minutter unna med alle sine muligheter innen strandliv, shopping og aktiviteter.

Fritidsaktiviteter
Det arrangeres mange utflukter, aktiviteter og kurs som studentene kan delta på i fritiden. For eksempel vil det bli arrangert besøk i landsbyer, båtturer, ballaktiviteter/turneringer, auksjon til inntekt for barnehjemsbarn og fester. Det blir i tillegg gitt tilbud om dykkerkurs, surfekurs og yoga m.m.

Studentene vil også få tilbud om å jobbe frivillig på et barnehjem som GoStudy støtter, hvor man kan bidra med eventuelle kunnskaper, eller bare hjelpe til. Enkelte semestre vil det også være mulig å få kurs i indonesisk språk med en av våre foreleserne som prater flytende indonesisk.

godt samhold

Felles aktiviteter, fortløpende tilgang til informasjon, samholdet mellom studentene og ikke minst det sosiale aspektet ved å bo og studere samlet har vist seg å være avgjørende for den totale opplevelsen av et studieopphold på Bali. 

GoStudy har også et eget kontor ved campus hvor du får hjelp til det meste.

Helsetilbud
Allmennpraktiserende lege, samt en meget dyktig tannlege med moderne utstyr og gode hygieniske forhold, er tilknyttet studiesenteret. Våre ansatte på Bali er tilgjengelig for hjelp med praktiske ting ved sykdom og lignende.

Internett
Det finnes trådløst internett på campus, men vær oppmerksom på at hastighet ikke er like rask som i Norge.

Totalpakker sikrer deg gode priser

Fra kr.

75.900,-
Mulig å søke om Lånekasse støtte!
Flyreise inkludert
Bosted inkludert
Veiledning inkludert

Totalpakke

Som en av de få aktørene på markedet leverer vi “totalpakker”. Vi tar oss av flybilletter og overnatting, samt hjelper med alle forberedelser før avreise. På campus vil du også få forelesninger innen det faget du tar. Vi har dyktige forelesere som går gjennom pensum og vil gjør deg godt forberedt til å ta eksamen.

Studiene leveres av en norsk faglig intitusjon som medfører at du kan søke støtte fra Lånekassen i form av lån og stipend. 

Lånekassen gir støtte til elever og studenter som er tatt opp i en utdanning ved et lærested som er godkjent for støtte. For mer informasjon om hvilke utdanninger som gir rett til støtte, se lanekassen.no her: https://lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Utland/

Studiene GoStudy formidler kvalifiserer erfaringsmessig for utdanningsstøtte fra Lånekassen. Når vi skriver at studiene er støttet av Lånekassen, så baserer vi dette på at disse studiene er tilbudt gjennom flere år og at studiene erfaringsmessig har kvalifisert for utdanningsstøtte.

Fly Inkludert Opphold Inkludert
Mat Ikke inkludert Internett Inkludert
Strand 10 min. gange Butikk 2 min. gange
Studiepoeng 30 Opptakskrav Generell studiekompetanse
Klasserom På campus Restauranter 2 min. gange
Avreise vårsemester Februar Avreise høstsemester September
Lånekassen Søknadsberettighet Visum Ja
Vår 2020: kr 75.900,- Høst 2020 og vår 2021: 77.900,- + Adm.gebyr: kr 2 500,-

Forelesere

Finn E. Jor

Finn E. Jor
Foreleser Ex.phil og Ex.fac

Finn har arbeidet for GoStudy siden vår oppstart i 1999. Han har tidligere jobbet for Universitetet i Oslo, og er vår foreleser på Ex.phil og Ex.fac.

Våre ansatte

Petter Solheim

Petter Solheim
Daglig Leder

Petter har jobbet for GoStudy siden 2009, og har det daglige ansvaret for studentene på Bali.
Hanne Refsnes

Hanne Refsnes
Chief representative Bali

Hun har ansvar for koordinering opp mot universitetene vi samarbeider med. Hun jobber også med administrative oppgaver både før avreise og under semesteret.
Made Suardana

Made Suardana
Studentkoordinator

Made har jobbet for GoStudy siden 1999, og er koordinator for alle GoStudys studier på Bali.
Yanti Solheim

Yanti Solheim
Administrasjon

Yanti har jobbet for GoStudy siden 2012, og arbeider i administrasjonen på Bali.

Nytt

Koronaviruset

13.03.2020
GoStudy har etter råd fra UD valgt å få samtlige studenter trygt og rolig hjem. Det jobbes kontinuerlig med løsninger. Studentene informeres fortløpende om utviklingen på samtlige av våre studiested.
Les mer

Studieplasser høstsemesteret 2020 og vår 2021.

13.03.2020
Vi har åpnet for søknader og påmeldinger til høsten 2020 og våren 2021. Du kan velge mellom studier på Bali, i Sydney, i Paris og i Barcelona. Du kan velge mellom blant annet Ex.phil/Ex.fac med tilleggsfag, og som eneste leverandør kan du studere personlig trener på Bali. I Sydney kan du også starte eller ta en hel Bachelorgrad...
Les mer

Studier med oppstart våren 2020

08.10.2019
I februar er det oppstart av nye studier på samtlige av våre studiested, og det er ledige plasser. Om du er i den situasjonen at du ikke vet hva du skal gjøre nå og frem til sommeren eller for den saksskyld føler du har startet på feil studierettning, kan muligheten for å ta et semester i utlandet være et godt alternativ.
Les mer

Tanah Lot Tempelet

22.02.2017
Et av de mest kjente landemerkene på Bali, som frihetsgudinnen for New York og Eiffeltårnet for Frankrike er Tanah Lot Tempelet det samme for den Indonesiske øyen. Miriam og Sandra blogger for exphil/exfac studentene på Bali.
Les mer

En bilfri øy

07.04.2016
En stor del av det å velge GoStudy og reise til utlandet for å studere er selvfølgelig opplevelsene. På Bali velger flere av studentene å reise til Gili som er en bilfri øy rett utenfor Bali. Oda som blogger fra Bali har tatt turen innom Gili.
Les mer

Med bjørnen i fanget

09.10.2015
Det er ikke hver dag man ender opp med en bjørn i fanget, ikke her i Norge i allefall. På Bali har blogger Andreas og vennene hatt en utflukt hvor de har besøkt en del nevneverdige steder.
Les mer

Jeg har meldt meg på, hva skjer nå?

20.04.2015
Du har meldt deg på studier gjennom GoStudy, GoStudy Sport eller GoStudy Academics og lurer på hva som skjer videre. Du har også en venn som har lyst å være med og usikker på om han er for sent ute.
Les mer

Rafting på Bali

24.02.2015
En populær utflukt som de fleste studentene er med på mens de studerer på Bali er rafting. Det er en morsom opplevelse med mye fart og spenning.
Les mer

Studentenes egne Instagram bilder

13.02.2015
Se studentenes egne Instagram bilder med taggen #gostudy99 eller følg oss på Instagram @gostudy99.
Les mer

Studenttorget intervjuer tidligere studenter

21.01.2015
Studentorget.no har intervjuet flere av våre tidligere studenter som gir deg som kommende student eller med tanker om å studere i utlandet, muligheten for å se hva studentene selv mener om sine studier i utlandet.
Les mer

Studieplasser høstsemesteret 2020 og vår 2021.

11.10.2019
Vi har åpnet for søknader og påmeldinger til høsten 2020 og våren 2021. Du kan velge mellom studier på Bali, i Sydney, i Paris og i Barcelona. Du kan velge mellom blant annet Ex.phil/Ex.fac med tilleggsfag, og som eneste leverandør kan du studere personlig trener på Bali. I Sydney kan du også starte eller ta en hel Bachelorgrad...
Les mer

Åpnet høst 2018 og vår 2019 for påmelding

14.10.2017
Nå er det din tur! Uforpliktende påmelding til høsten 2018 og våren 2019 er i full gang. Du kan studere på Bali, i Sydney, i Mexico, på Cuba, i Paris, i Barcelona og i England. Du kan velge mellom Ex.phil/Ex.fac med tilleggsfag, og som eneste leverandør kan du studere personlig trener på Bali og i Sydney. I Sydney og på Cuba kan du o...
Les mer

Stranden Den Grønne Bolle

16.02.2017
På Bali finnes det utallige små "hemmelige" og så godt som uberørte strender. Utenfor skoletid bruker mange av studentene tiden sin på å utforske disse strendene.
Les mer

Året er 1938

14.03.2016
På Bali er de nå endelig kommet til året 1938. Oda som blogger og studerer ex.phil og ex.fac var på med på nyttårsfeiringen på Bali som kalles Nyepi.
Les mer

Studér i utlandet kommende høst

08.07.2015
Det er fortsatt mulig å melde seg på studier til høst 2015. Rett over sommeren er det oppstart av nytt semester på Bali, i Sydney, på Cuba, i Mexico og i Norge.
Les mer

Hva med 15 april?

10.04.2015
Pågangen av påmeldinger er større enn noen gang. For studier gjennom Gostudy og Gostudy Sport kan det derfor være lurt å melde seg på innen 15 april trass i at vi har rullerende opptak.
Les mer

Studentenes egen blogg

16.02.2015
Hvert semester skriver studentene sin egen blogg fra sin studiehverdag i utlandet. For deg som går med tanker eller skal studere i utlandet gir det deg en fin pekepinn på hva du kan forvente å oppleve under et semester.
Les mer

Vårsemesteret 2015 er i gang

05.02.2015
Vårsemester er i gang og studentene er ankommet studiestedene som de skal være de neste 3 månedene. Her skal de være med på opplevelser og ha spennende studier.  
Les mer

Meld deg på uforpliktende!

Dette er en helt uforpliktende påmelding. Når påmelding er mottatt vil du bli kontaktet av en av våre studentrådgivere. Melder du deg på som VGS Privatist vil du få en liste med fagvalg og studieprosenter pr fag. Husk at dette bare er tiltenkt som en indikasjon på studiemengde og pris - du vil få tett oppfølging av våre studentrådgivere, og sammen tilpasse din fagplan i forhold til priser og støtte fra Lånekassen.

Steg 1

Velg semester
 • Våren 2021
 • Bali
 • Ex.phil/Ex.fac/Tilleggsfag

Steg 2

Din informasjon
Chat med oss