Påmelding

BALI

Sosialantropologi

 • Er du interessert i mennesker og kulturer? Da er antropologistudier noe for deg!
 • Fag som kan brukes innen flere bachelorgrader
 • Brukes flittig i næringslivet. Hvordan opptrer man internasjonalt?
 • Lær å forstå andres og eget samfunn og kultur bedre
 • Mulig å søke om Lånekasse støtte
 • Dyktige forelesere fra Norge og Udayana University
 • Svært godt samhold blant medstudenter

fokus på kvalitet


I en stadig mer sammensatt verden der endringer skjer i et raskere tempo enn noensinne, bidrar sosialantropologien med unike og verdifulle redskaper til å forstå og endre verden vi lever i.

 • Etterspurt i internasjonale organisasjoner og næringsliv
 • Bli kjent med indonesiske studenter
 • Det er viktigere enn noensinne å forstå flere kulturer, og hvordan vi mennesker tenker og handler
 • Tett faglig oppfølgning gir gode karakterer
 • Gjør ditt eget feltstudie

OM Fagene

Er du interessert i hvordan vi mennesker tenker og handler? Lurer du på hva det er vi har til felles på tross av kulturforskjeller, og hva som gjør oss mennesker så mangfoldige? Vil du studere nye og ukjente mennesker og steder, og samtidig forstå ditt eget samfunn bedre? Da er sosialantropologi noe for deg!

I en stadig mer sammensatt verden der endringer skjer i et raskere tempo enn noensinne, bidrar sosialantropologien med unike og verdifulle redskaper til å forstå og endre verden vi lever i.

Studiene leveres i samarbeid med Udayana University, og du vil få 30 studiepoeng ved bestått eksamen. Studiepoengene kan brukes i en videre bachelorgrad.

Sosialantropologi er et bredt fag både når det gjelder tema og region. Hele verden er potensielt nedslagsfelt for antropologiske undersøkelser – fra små øysamfunn i Stillehavet til urbane kulturer i verdens millionbyer. Hos oss vil du blant annet lære om temaer som kommunikasjon, identitet, etnisk mangfold, urfolk, slektskap, makt og symboler som dimensjoner i menneskelig sosialt liv. I løpet av semesteret blir du kjent med et bredt utvalg av antropologiske studier – om misjonærenes innvirkning på aboriginenes samfunn i Australia, migrasjonsprosesser i Norge, ritualer og hanekamp på Bali, bistandskritikk på Haiti, mote og identitet i Kongo, dagens klimabevegelser og mye mer. Gjennom studiet får du en bredere forståelse for hva det vil si å være menneske.

Hvorfor studere sosialantropologi på Bali?
Bali, med sin særegne kultur, har i hundrevis av år fascinert og tiltrukket seg besøkende fra store deler av verden. Øya er også kjent som et slags mekka for antropologer, og flere av fagets mest innflytelsesrike personer har studert øya og folkene som bor der. Bali er spennende antropologisk sett av mange grunner, og Bali er et sted hvor kulturer har møttes i århundrer. Kulturen og tradisjonene på øya er påvirket av tradisjoner fra andre deler av verden, spesielt India og Kina, som kommer til uttrykk i den lokale varianten av hinduisme med sine utallige overdådige ritualer. Balinesere har gjennomlevd nederlandsk og japansk imperialisme, og en turbulent politisk historie med militærdiktatur med støtte fra USA. Øya er også en del av den gigantiske etnisk og kulturelt sammensatte øynasjonen Indonesia. Landet er verdens fjerde mest folkerike land, og har den største muslimske befolkningen i verden. Turismen har også spilt en stor rolle for utviklingen av Bali de siste hundre årene, med både negative og positive konsekvenser for beboerne og miljøet. Til sammen gjør dette Bali til et interessant sted for å studere kulturmøter og globaliseringsprosesser. Et annet fortrinn ved å studere og leve på Bali i fire måneder, er at du gjennom hverdagslivet vil komme tett på mange sider ved en del av verden som er ulik Norge. De kulturelle kontrastene du opplever vil trekkes inn i undervisningen og bidra til en dypere forståelse.

Feltarbeid og studiet av kultur fra innsiden.

Helt sentralt i sosialantropolig er feltarbeidet og deltakende observasjon. Kort fortalt går det ut på at antropologen enten tilbringer en lengre periode i samfunnet man studerer, for eksempel i en landsby, i en bedrift eller i en subkultur, og er med på studieobjekten i deres gjøremål. Derfor er det å studere sosialantropoligi på Bali enn unik måte å få tilegne seg kunnskap om faget på ettersom man bor der. Målet er å forsøke å forstå samfunnet innenfra, eller fra de vi studerer sitt eget ståsted og perspektiv. På den måten kan skikker og tradisjoner som ved første øyensyn fortoner seg som merkelig og uforståelige, etterhvert fremstå som meningsfylte og logiske. I løpet av studiet på Bali får du prøvd deg på å gjøre et minifeltarbeid, der du fordyper seg i et tema som har med Bali å gjøre.

GoStudy sitt vennskapsprogram.
Gjennom GoStudy’s vennskapsprogram med Udayana University møter dere indonesiske studenter på deres egen alder. Dette er en god sjanse til å bli kjent med indonesiske ungdommer som kan lære dere mye om livet på Bali, og som er nysgjerrige på dere og Norge. Dere kommer til å få nye venner som invitere dere med på ting og steder dere ellers kanskje ikke ville opplevd. Ikke bli overrasket om dere blir invitert hjem til familien, på seremoni eller et kult lokalt utested med den nye vennegjengen!

Arbeidsmåte
Det meste av studiet er basert på forelesninger. Forelesningene holdes av norske og indonesiske forelesere med spesialkompetanse på Bali og Indonesia.

I forelesningene gis det plass til diskusjoner og gruppearbeid. Du får også trening og veiledning i å skrive akademiske tekster. I tillegg får du anledning til å gjøre et minifeltarbeid.

Videre studier

Studiet kan inngå i en bachelorgrad i sosialantropologi, men kan også brukes i andre bachelorgrader, for eksempel som frie emner eller som del av en 40- gruppe/tilleggsfag. Mulighetene er mange.

Jobbmuligheter
Stadig flere bransjer ser nytten av sosialantropologisk kunnskap, og du finner antropologer i et bredt spekter av stillinger. Relevante arbeidsområder er innen integrerings- og utviklingsspørsmål, som konsulenter og forskere. Mange antropologer jobber med undervisning og formidling, i skolen og på universiteter og høyskoler. Du finner også antropologer i interesserorganisasjoner, helse- og sosialomsorgen, og offentlig forvaltning. Sosialantropologer jobber også i det private næringslivet som konsulenter.

Selv om man ikke ender opp med en grad i sosialantropologi, setter arbeidsgivere også pris på den krysskulturelle kompetansen søkere med studiepoeng i antropologi har.

Bo i balis fineste strøk

 

 • Bo på Bali, men med gode muligheter for å oppleve mer av Indonesia
 • Klasserom på campus
 • 5-10 minutters gange til stranden
 • Svømmebasseng og treningssenter rett utenfor rommet ditt på campus
 • Koselig fellesområde
 • Godt samhold mellom studentene
 • Restauranter, butikker og mulighet for shopping rett utenfor campus

slik bor du

Alle studenter bor 2 eller 3 sammen i leiligheter på campus i området Seminyak, som ligger ca. 15 minutt fra Kuta og ca. 25 minutt fra flyplassen i Denpasar. På campus finnes det blant annet en egen restaurant, egen gym, i tillegg til et kjøkken man kan benytte seg av. Det finnes også et flott svømmebasseng omgitt av tropiske trær og planter, solsenger og et avslappingsområde.

Forelesningssalen ligger på campus, og består av et stort lyst rom med aircondition, gode stoler og bord.  Ønsker man å studere på ettermiddagen, kan man koble seg på internett på campus / rommet. Alt ligger til rette for en studiehverdag hvor kvalitet er i fokus.

* Med forbehold om endring av studiested

 

en tropisk oase

Seminyak er kjent for sine fine strender med gode surfeforhold, strandvolleyball og pulserende kveldsliv. Selve studiesenteret vårt ligger i nydelige omgivelser midt i Seminyak, omgitt av små koselige butikker og restauranter av god internasjonal standard, bare 5-10 minutters gange til stranden som strekker seg rundt hele øya.

I tillegg til Seminyak finner man turistmagneten Kuta kun 15 minutter unna med alle sine muligheter innen strandliv, shopping og aktiviteter.

Fritidsaktiviteter
Det arrangeres mange utflukter, aktiviteter og kurs som studentene kan delta på i fritiden. For eksempel vil det bli arrangert besøk i landsbyer, båtturer, ballaktiviteter/turneringer, auksjon til inntekt for barnehjemsbarn og fester. Det blir i tillegg gitt tilbud om dykkerkurs, surfekurs og yoga m.m.

Studentene vil også få tilbud om å jobbe frivillig på et barnehjem som GoStudy støtter, hvor man kan bidra med eventuelle kunnskaper, eller bare hjelpe til. Enkelte semestre vil det også være mulig å få kurs i indonesisk språk med en av våre foreleserne som prater flytende indonesisk.

Mer enn Bali
Indonesia har mer å tilby reisende enn turistmagneten Bali. En knapp times fergetur unna ligger den mye større naboøya Java, Her bor mesteparten av Indonesias befolkning. Øya er utrolig fruktbar og rismarkene er endeløse. Her finnes også flere av landets høyeste fjell og aktive vulkaner som kan bestiges. Her ligger også Indonesias mest spennende storby, Jogyakarta, som virkelig er en asiatisk perle. Byen tiltrekker seg besøkende som ønsker mer enn sol, strender og nattklubber.

Kreativt sentrum
Jogjakarta ligger omtrent midt på øya, og blir hyllet som Indonesias kulturelle sentrum. Det er fordi byen har de mest interessante historiske minnesmerkene i landet, men også den mest vitale kunstmiljøet. Her er det ny og gammel batikkunst som gjelder, og det kryr av små batikkverksteder-og utsalg. Nyere kunstformer som grafittikunst og gateforestillinger setter også sitt preg på byen. På kveldene kommer studentene ut på gata med gitarene sine og underholder forbipasserende med indonesiske protestviser og reggae. Sammenlignet med Bali er det svært få turister å se.

Borobodur- verdens største buddhistmonument
På avstand ser Borobodur ut som et tungt dekortert romskip som har falt ned fra himmelen. Dette arkitektoniske mesterverket ble bygget rundt år 800, men av mystiske grunner forlatt og glemt like etter. Soloppgangen er uslåelig vakker og det er nesten ingen andre besøkende tidlig på morgenen. På alle kanter er det grønne og blå fjell og åser. En Buddha-statue sitter og speider mot vulkanen Merapi et par mil unna. Den majestetiske vulkanen er fremdeles aktiv og i blant kan man se røyk komme ut av krateret. Det var asken fra Merapi som begravde tempelet i hundrevis av år helt til kolonimyndighetene på begynnelsen av 1800-tallet fikk snusen i at det skjulte seg en hemmelig skatt og satt i gang utgravningsarbeid. I dag er Borobodur på Unesco sin liste for verdensarv.

Levende sultanat
Jogjakarta er ett av Indonesias siste sultanater, og det er innbyggerne veldig stolte av. De elsker sultanen sin, som også er byens borgermester. Indonesiske myndigheter mente det er udemokratisk at borgermestertittelen automatisk skal tilfalle sultanen, og forsøkte for noen år tilbake å endre praksisen. Befolkningen protesterte, og det ble avholdt en folkeavstemning om saken. Innbyggerne bestemte at de ikke ønsket noe demokrati blandet inn sultanens makt i byen.

Sultanens palass er åpent for publikum og det arrangeres tradisjonelle javanesisk konserter og danseforestillinger der hver dag. En av sultanene på 1700-tallet hadde så stort harem at han fikk bygget et eget vannpalass der han og de mange konene kunne bade. Historien sier at sultanens var så fornøyd med det vakre bygget at han beordret den stakkars portugisiske arkitekten drep så det ikke kunne kopieres.

Elskverdig lokalbefolkning og spennende byvandring
Området rundt palasset består av sjarmerende trange gater med bittesmå fargerike hus tett i tett. Ta en spasertur her, gå deg vill og sett deg ned å slå av en prat med den særdeles hyggelig og gjestmilde lokalbefolkningen. Ikke bli overrasket om du blir invitert inn til noen på te og småkaker! Når du blir sliten av å gå kan du hoppe på en av byens utallige sykkeldrosjer. Len deg tilbake og sug inn inntrykk av folkelivet og stilige gamle bygg fra den hollandske kolonitiden.

godt samhold

Felles aktiviteter, fortløpende tilgang til informasjon, samholdet mellom studentene og ikke minst det sosiale aspektet ved å bo og studere samlet har vist seg å være avgjørende for den totale opplevelsen av et studieopphold på Bali. 

GoStudy har også et eget kontor på campus hvor du får hjelp til det meste.

Helsetilbud
Allmennpraktiserende lege, samt en meget dyktig tannlege med moderne utstyr og gode hygieniske forhold, er tilknyttet studiesenteret. Våre ansatte på Bali er tilgjengelig for hjelp med praktiske ting ved sykdom og lignende.

Internett
Det finnes trådløst internett på campus, men vær oppmerksom på at hastighet ikke er like rask som i Norge.

Totalpakker sikrer deg gode priser

Fra kr.

86.900,-
Mulig å søke om Lånekasse støtte!
Flyreise inkludert
Bosted inkludert
Studie inkludert

Totalpakke

Som en av de få aktørene på markedet leverer vi “totalpakker”. Vi tar oss av flybilletter og overnatting, samt hjelper med alle forberedelser før avreise. På campus vil du også få forelesninger innen det faget du tar. Vi har dyktige forelesere som går gjennom pensum og vil gjør deg godt forberedt til å ta eksamen på studiested.

Som student på Udayana University kan du søke om støtte som utenlandsstudent fra Lånekassen. Støtten som kan gis er opptil ca kr. 80.000,- per semester (lån og stipend).

Lånekassen gir støtte til elever og studenter som er tatt opp i en utdanning ved et lærested som er godkjent for støtte. For mer informasjon om hvilke utdanninger som gir rett til støtte, se lanekassen.no her: https://lanekassen.no/nb-NO/Stipend-og-lan/Utland/

Studiene GoStudy formidler kvalifiserer erfaringsmessig for utdanningsstøtte fra Lånekassen. Når vi skriver at studiene er støttet av Lånekassen, så baserer vi dette på at disse studiene er tilbudt gjennom flere år og at studiene erfaringsmessig har kvalifisert for utdanningsstøtte.

Fly Inkludert Opphold Inkludert
Mat Ikke inkludert Internett Inkludert
Strand 10 min. gange Butikk På campus
Studiepoeng 30 ECTS Opptakskrav Generell studiekompetanse
Klasserom På campus Restauranter 2 min. gange
Avreise vårsemester Januar/Februar Avreise høstsemester August/September
Lånekassen Søknadsberettiget Visum Ja
Varighet 16 uker
Vår 2020: kr 86.900,- Høst 2020 og vår 2021: kr 88.900 + Adm.gebyr: kr 2 500,-

Våre ansatte

Hanne Refsnes

Hanne Refsnes
Chief representative Bali

Hun har ansvar for koordinering opp mot universitetene vi samarbeider med. Hun jobber også med administrative oppgaver både før avreise og under semesteret.
Finn E. Jor

Finn E. Jor
Foreleser Ex.phil og Ex.fac

Finn har arbeidet for GoStudy siden vår oppstart i 1999. Han har tidligere jobbet for Universitetet i Oslo, og er vår foreleser på Ex.phil og Ex.fac.
Made Suardana

Made Suardana
Studentkoordinator

Made har jobbet for GoStudy siden 1999, og er koordinator for alle GoStudys studier på Bali.
Yanti Solheim

Yanti Solheim
Administrasjon

Yanti har jobbet for GoStudy siden 2012, og arbeider i administrasjonen på Bali.

Nytt

Koronaviruset

13.03.2020
GoStudy har etter råd fra UD valgt å få samtlige studenter trygt og rolig hjem. Det jobbes kontinuerlig med løsninger. Studentene informeres fortløpende om utviklingen på samtlige av våre studiested.
Les mer

Ledige studieplasser

13.03.2020
Fortsatt usikker på hva du skal etter sommeren? Lyst til å begynne studiene, men også til å reise og oppdage mer av verden? Da er du ikke alene! Våre studenter tar startstudier i utlandet som kan brukes i senere grader, samtidig som de gjør noe helt annet etter videregående.
Les mer

Studenttorget intervjuer tidligere studenter

21.01.2015
Studentorget.no har intervjuet flere av våre tidligere studenter som gir deg som kommende student eller med tanker om å studere i utlandet, muligheten for å se hva studentene selv mener om sine studier i utlandet.
Les mer

Ledige studieplasser

01.07.2019
Fortsatt usikker på hva du skal etter sommeren? Lyst til å begynne studiene, men også til å reise og oppdage mer av verden? Da er du ikke alene! Våre studenter tar startstudier i utlandet som kan brukes i senere grader, samtidig som de gjør noe helt annet etter videregående.
Les mer

Meld deg på uforpliktende!

Dette er en helt uforpliktende påmelding. Når påmelding er mottatt vil du bli kontaktet av en av våre studentrådgivere. Melder du deg på som VGS Privatist vil du få en liste med fagvalg og studieprosenter pr fag. Husk at dette bare er tiltenkt som en indikasjon på studiemengde og pris - du vil få tett oppfølging av våre studentrådgivere, og sammen tilpasse din fagplan i forhold til priser og støtte fra Lånekassen.

Steg 1

Velg semester
 • Våren 2021
 • Bali
 • Sosialantropologi

Steg 2

Din informasjon
Chat med oss